Havuç Çorbası
Havuç çorbası, herkesin afiyetle tüketmiş olduğu özellikle de kış aylarında lezzetle tüketilen bir çorba türüdür. Havuç çorbası herkesin afiyetle yiyeceği bir çorba tarifidir. Eğer bu tatla buluşmadıysanız kesinlikle bu çorbanın tadına bakmanızı tavsiye ederim.
Havuç Çorbası Malzemeleri- 5 adet orta boy ha
vuç
- 1,5 su bardağı su
- 3 su bardağı tavuk suyu veya normal su
Havuç Çorbası Terbiyesi için- 1,5 su bardağı süt
- 1 tane yumurta sarısı
- 8 kaşık un
- Tuz
- Karabiber
- 1 fincan kadar zeytinyağı
Havuç Çorbası Üzeri için- 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?
Çorba tarifine başlarken önce havuçları güzelce yıkayalım ve yıkanan havuçların kabuğunu soyduktan sonra rendeleyip tencerede biraz yağla kavuralım. Ardından tencereye 3 su bardağı tavuk suyunu ilave ederek güzelce haşlayalım. Haşlanan havuçları blenderden geçirelim ve püre haline getirelim. Ayrı bir tencerede çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Unu ve zeytinyağını küçük bir tencereye alarak unun kokusu gidene dek birkaç dakika kadar kavuralım. 1,5 bardak soğuk sütü azar azar unun üzerine ilave edelim. Yumurta sarısını da karışıma ekleyerek tel çırpıcıyla durmadan karıştıralım. Unun topaklanmaması için bu işlem yapılmalıdır. Sonra havuç püresinin içerisine un karışımını ilave edelim ve hazır olan terbiyeyi de azar azar ilave edelim.
Tuzu ve çekilmiş olan karabiberi de ilave edelim. Biraz karıştıralım ve çorbayı 5 dakika daha kaynatalım. Tavuk suyu az olursa eğer ilave yapmalısınız. Sıcacık mis gibi kokan havuç çorbası servise hazır durumdadır. Üzerine de kırmızı pul biber ekleyerek servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 04:09:00
Havuç Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|