Etli düğün çorbası, Etli düğün çorbası denince onun bir çorba olduğunu düşünmeyin. Başlı başına ana yemek olacak kadar doyurucu, besleyici ve lezzetli bir tariftir. Ülkemizde bazı yörelerde çok iyi bilinip yapılmasına rağmen bazı yörelerde hiç bilinmemektedir. Sizde bu lezzetli etli düğün çorbası tarifini öğrenerek özel akşam yemeklerinde farklılık oluşturabilirsiniz.
Düğün çorbası en güzel kemikli et ile yapılır. Sizin de yemek yapmaya hevesiniz ve zamanınız varsa etleri kemikli et olarak kullanabilirsiniz. Biz biraz daha pratik olsun diye etli düğün çorbasını kuşbaşı doğranmış et ile hazırlandık. Bazı yörelerde damak zevkine göre değişerek etli düğün çorbasının içerisine haşlanmış nohut ve patates gibi tatlar ilave edilir. Sizde dilerseniz ekleyebilirsiniz. Biz size bu tarifte olabildiğince etli düğün çorbası tarifini orijinal halini vermeye çalıştık. Şimdiden kolay gelsin.
Etli düğün çorbası için gerekli malzemeler
Yarım kg kuşbaşı doğranmış et,
1 adet kuru soğan,
6 yemek kaşığı yoğurt,
4 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet yumurta sarısı,
Kırmızı pul biber,
Tuz ve su.
Etli düğün çorbası nasıl yapılır?
Et seçerken çok yağlı olmamasına mümkünse kuzu ya da dana gibi çabuk pişen yumuşak et olmasına özen gösterin. Eti düdüklü tencere içerisine koyun ve üzerini kapatacak kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştiğinden emin olduğunuz etleri elinizle güzelce didikleyin ve suyu ile kenara alın.
Başka bir tencere içerisine bir kaşık tereyağını koyup eritin. Kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin. İsterseniz de soğanları rendeleyin. Ara ara karıştırarak pişen soğanların içerisine etleri ve et suyunu ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Etli düğün çorbası pişerken başka bir kabın içerisinde çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Kabın içerisine yumurta sarısı, yoğurt, un ve tuzu ekleyin karıştırın. İyice çırptıktan sonra kaynayan etli düğün çorbasının suyundan ilave edin ve yeniden karıştırın. Bu çorba ile terbiyenin birbirine karışmasını sırasında kesilmesini engelleyecektir. Terbiyeyi çorbanın üzerine azar azar ilave ederken diğer elinizde çorbayı kepçe yardımıyla hızlıca karıştırın. Karıştırma işlemine çorba kaynayana kadar devam edin. Küçük bir tavanın içine kalan tereyağını ve pul biber koyduktan sonra kızdırın. Çorbanın üzerine kızaran tereyağını boşaltın. Etli düğün çorbası servise hazırdır. Derin yemek tabağına ya da kâse içine alarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
23.01.2024 04:35:19
Etli Düğün Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Akşam yemeği için akrabalarım bize gelecekler. Bende güzel ağır yemekler yaparak misafirlerimi ağırlamak istiyorum. Menümü kafamda kurdum. Çorba olarakta etli düğün çorbası pişirmek istiyorum. Nohut haşlayarak hazırlayacağım düğün çorbasında dikkate etmen gereken ne vardır? Daha lezzetli olması içim içerisine ekleyeceğim, tavsiye edeceğiniz bir baharat çeşiti var mı? Eylül . 04.11.2018 10:59:14
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024