Ekmek Arası Çorba
Ekmek arası çorba, Adını duyduğunuzda şaşırmamak elde değil. Ama aynen adı üstünde ekmeğin arasında çorba. Sert zemini ve kapağı bulunan kepekli bir ekmeğin içine konularak sıcak servis edilen bir çorbadır. Ülkemizde yeni yeni dağılan bu çorba, diğer ülkelerde de sevilerek yeniyor.
Macaristan'da geleneksel çorbası goulash da (Bazı kaynaklarda Osmanlı Mutfağındaki kul aşı diye geçer) ekmek arasında servis edilir.
Ekmek Arası Çorba Malzemeleri- 4 adet çavdar ekmeği (Yuvarlak küçük boy)
- 2 adet soğan
- 2 adet kabak
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 6 bardak su
- Dere otu
Ekmek Arası Çorba Nasıl Yapılır?
Rendelediğimiz soğanları ve tereyağını tencerede kavuruyoruz. Daha sonra kabakları da rendeden geçirip suyunu süzüyoruz. Tencereye ekleyip suyunu da katarak pişiriyoruz. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırıp tencereye ekliyoruz. Çorbamızı 10 dakika kadar kaynatıyoruz ve doğradığımız dere otlarını da atıp karıştırıyoruz. Ekmeklerin içini alıp daha sonra çorbada kullanmak için saklıyoruz. Boşalttığımız ekmeklerin içlerini çorba ile doldurup servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 07:21:53
Ekmek Arası Çorba ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|