Çorba çeşitleri, çeşitli çorba tarifleri arayan kişiler için önereceğimiz tarifler oldukça önemli olmalıdır. Hem çocukların hem de yetişkinlerin yemeğe çorba ile başlaması mide sağlığı açısından çok önemlidir. Size önereceğimiz tarifler ile muhteşem ve damak zevkinize hitap edecek çorba çeşitleri hazırlayabilirsiniz. Çorba hazırlarken çorbanın kıvamı lezzeti açısından önemlidir.
Bunun için ne çok koyu ne de çok sulu yapmamaya özen göstermelisiniz.
Çorba Çeşitleri
Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tane orta boy havuç
- 1 litre su
- 1 tane kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 tane orta boy patates
- 1 tane olgun domates
- Tuz ve kırmızı pul biber
- 1 tane tavuk veya et bulyon
Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Kırmızı mercimeği öncelikle bir kâsenin içerisine alın ve üzerine sıcak su ilavesi yapıp bekletin. Ardından mercimeği bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Mercimek çorbasını pişireceğiniz tencerenin içerisine tereyağı ilave edin. Tereyağı eriyince tencereye yıkanmış olan mercimekleri ilave edip karıştırın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve dörde bölüp tencerenin içerisine ilave edin. Ardından patatesin kabuklarını soyup çorba tenceresinin içerisine rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyin. Domatesin kabuklarını soyun veya arzuya göre soymadan doğrayıp tencerenin içerisine aktarın.
Bütün malzemeleri ilave ettikten sonra kepçe ile bir güzel harmanlayın. Çorbanın suyunu, tuzu, salçasını ve bulyonu ilave edip karıştırın. Ocağın altını orta harlı olacak şekilde açın ve tencerenin kapağını kapatın. Arzu ederseniz mercimek çorbasını düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz. Tüm malzemeleri yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından tencerenin kapağını açın ve karıştırıcı ile çorbayı pürüzsüz kıvama gelene dek çekin. Ufak bir tavanın içerisine tereyağı veya sıvıyağ ilave edip ısıtın. Yağ kızmayacak kıvama geldiğinde içerisine kuru nane ve kırmızı pul biber serpiştirip kavurun. Hazırlanmış olan çorbayı servis tabaklarına alın. Üzerine de hazırlanılan sostan ilave edip sunum yapın.
Afiyet olsun.
Yoğurtlu Erişte Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 su bardağı erişte
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yeteri kadar tuz
- 1 şeker kaşığı karabiber
- 1 tane tavuk veya et bulyon
Yoğurtlu Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu erişte çorbasını hazırlamak için öncelikle uygun büyüklükte bir çorba tenceresi alın. Tencerenin içerisine 4 su bardağı su ilavesi yapın ve kaynamaya bırakın. Su kaynayınca içerisine erişteleri ilave edin ve yumuşayana dek pişirin. Yaklaşık içerisine 5-6 dakika kadar pişen eriştelerin ilave edeceğiniz sosu hazırlamaya geçin. Bunun için yoğurdu bir kâsenin içerisine alın ve üzerine bir tane yumurta sarısı ilave edin. 2 yemek kaşığı un ve su ilavesi yapıp sosun kıvamını açın. Hazırlanmış olan sosu ocağın üzerinde kaynamakta olan tencerenin içerisine ilave edin. Bu aşama da sosu tencereye boşaltırken oldukça yavaş ve sürekli karıştırmanız çorbanın kesilmemesi adına büyük önem taşır. Sosu ile buluşmuş olan çorbanın içerisine et veya tavuk bulyon ilave edip karıştırın. Yoğurtlu erişte çorbasının üzerine ilave edeceğiniz sosu hazırlamak için de bir tane tavanın içerisine tereyağı ilave edin. Ocağın altını kısık ateşte açın ve yağ kızınca içerisine salça ilave edip karıştırarak kıvamını açın. Salçanın içerisine de baharatları boca edin ve karıştırın. Yoğurtlu erişte çorbasını servis tabaklarına alın ve üzerine salçalı sostan ilave edip sunum yapın.
Afiyet olsun.
Domates Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
- 3 tane orta boy yumuşak domates
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
- 2 tane kuru soğan
- Yeteri kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 3 su bardağı et veya tavuk suyu
- 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı veya bir kutu krema
- 2 diş sarımsak
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Domates Çorbası Nasıl Yapılır?
Domates çorbasını hazırlamak için ilk önce çorba tenceresinin içerisine tereyağını ilave edip eritin. Yağ eridikten sonra üzerine minik şekiller de doğranmış kuru soğanı ekleyip güzel şekilde kavurun. Kuru soğanın yanına ezilmiş sarımsakları ekleyip harmanlayın. 3 tane büyük boy rendelenmiş olan domatesleri de tencereye ilave edin. Bir yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip bir güzel kavurun. Malzemelerin yanına tavuk suyunu ve normal sıcak suyu ilave edip pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika kadar çorbanın malzemelerini pişirin. Domatesler istenilen kıvam da piştikten sonra karıştırıcı ile çekip inceltin. Çorbanın içerisine bir su bardağı çiğ kremayı boşaltıp bir güzel karıştırın. Birkaç dakika daha kaynatın ve domates çorbasının içerisine tuz ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın. Pişmiş olan domates çorbasını servis tabaklarına alın ve üzerlerine kaşar peyniri rendesi ilave edip sunum yapın.
Afiyet olsun.