Çorba Çeşitleri Oktay Usta
Çorba çeşitleri Oktay usta, çorba özellikle kış aylarının vazgeçilmez başlangıç yemeğidir herkes severek tüketir ve çorba çok geniş bir alandır birçok çeşidi yapılır ve birçok farklı tat elde edilir. Çorbalarda damak tadına göre istediğiniz malzemeyi ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz böylelikle size geniş bir tarif yelpazesi sunar. Bir mercimek çorbasını yaparken birçok farklı tarif oluşabilir kimi sütlü kremalı yaparken kimi sebzeli ya da sade yapabilir.
Tamamen kişinin damak tadına göre şekillenir.
Mercimek çorbası yapımı için gerekli malzemeler- Bir su bardağı kırmızı mercimek
- İki adet havuç
- Bir adet soğan
- Bir adet patates
- İki çorba kaşığı tereyağı
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Su
- Bir tatlı kaşığı salça
Mercimek çorbası nasıl yapılır?
Çorbanın yapımı için öncelikle bir adet soğan soyulur yıkanır ve ince ince doğranır bir tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanı tencereye ekleyip soğanları kavuruyoruz soğanlar kavrulurken havuç ve patates de soyulur ve küp-küp doğranarak tencereye alınıp kavrulmaya devam edilir mercimek de bu esnada iyice yıkanır ve o da tencereye ilave edilir ardından kaynamış suyunu ekleriz bu göz kararı koyuluğuna göre ayarlanır koyu seviyorsanız az su biraz daha akışkan seviyorsanız fazla su koyarak ayarlayabilirsiniz. Tuzunu da atıp çorbayı pişmeye bırakıyoruz ve çorba pişince el blenderinden geçirip bir kenara alıyoruz ve sosunu hazırlamak için bir tava çıkarıyoruz ve iki yemek kaşığı tereyağı ile bir tatlı kaşığı salça koyuyoruz ve iyice kavurup çorbanın üzerine döküyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.
Havuçlu patates çorbası yapımı için gerekli malzemeler- İki adet havuç
- Bir adet patates
- Bir soğan
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir kâse yoğurt
- Bir limon
- Üç çorba kaşığı un
- İki yemek kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Su
Havuçlu patates çorbası nasıl yapılır?
Çorbanın yapımı için önce soğanı ve havucu küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Derin bir tencere alıp içerisine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyor ve üzerine soğan ve havucu ekliyoruz kavurmaya başlıyoruz onlar kavrulunca patates de küçük küçük doğranır ve tencereye ilave edilir ayrı bir kapta su kaynatın ve sebzelerin üzerine dökün ve kapağı kapatıp kaynamaya bırakın. Bu sura da sosu için yoğurt un ve bir limon suyu bir kapta çırpılır ve su tam kaynağında bir yandan karıştırarak bu sosu tencereye ekleyin ve tuzunu atın istediğiniz koyuluğa ulaşınca altını kapatın ve üzerine toz biberi tereyağı ile kavurup dökün sıcak bir şekilde servis ediniz.
19.01.2024 06:24:14
Çorba Çeşitleri Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Çorba Çeşitleri Oktay Usta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|