Buğdaylı yoğurt çorbası, Geleneksel olarak buğdaylı yoğurt çorbası Anadolu'nun hemen hemen her yerinde yapılmaktadır. Özellikle kış aylarında sıcak sıcak insanın içini ısıtan lezzetli ve kolay bir tariftir. Canınız istediğinde kolaylıkla yapılabilir sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İsterseniz yemekten önce tüketebilir, dilerseniz de tek başına bir öğün olarak yiyebilirsiniz.
Bu çorbamızın yapım aşamasına geçmeden önce büyüklerimizden öğrendiğimiz ipuçlarını sizinle paylaşalım. Hazırladığınız buğdaylı yoğurt çorbasında kullanacağınız yoğurdun taze değil az beklemiş olması tadını daha çorba gibi olmasını sağlar. Yoğurt dolaptan çıkarılır, çıkarılmaz değil biraz bekletilerek kullanılmalıdır. Çorbayı tahta kaşıkla karıştırmalı ve çorba kaynayana kadar karıştırmayı bırakmadan başında durmak gerekir. Şimdi bu dumanı üstünde içinizi ısıtacak buğdaylı yoğurt çorbası nasıl yapılır onu anlatalım,
Buğdaylı yoğurt çorbası için gerekli malzemeler
3 su bardağı yoğurt,
1 Su bardağı dövme buğday,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı pul biber,
Tuz ve su.
Buğdaylı yoğurt çorbası nasıl yapılır?
Ölçüsünü verdiğimiz buğday aşurede kullanılan buğdaydır. Çabuk pişmesini istiyorsanız öncesinde suda bekleyebilirsiniz. Buğdayı düdüklü tencere alın. Üzerine 3 su bardağı su koyduktan sonra haşlanmaya başlayan buğdayı 15 dakika pişirin.
Pişen buğdayı kenara alın ve buğdaylı yoğurt çorbasının terbiyesini hazırlayın. Başka bir tencere içerisine yoğurt, un, tuz ve bir su bardağı kadar suyu ilave edin. Çırparak içinde hiçbir topak bırakmayın. Ocağa aldığınız çorbayı tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. Karıştırmaya ara vermeyin aksi taktirde buğdaylı yoğurt çorbası bozulur. Kaynamaya ve akıcı bir kıvam almaya başlayan sosun içerisine pişmiş buğdayı boşaltın ve yeniden kaynayana kadar karıştırın. Çorba göz göz baloncuk olmaya başlayınca altını kapatıp sıcak olarak servis tabağına alın. Servis etmeden önce küçük bir tavada tereyağını eritin, içerisine sıvıyağ koyun. Kuru nane ve pul biber ilavesinden sonra kızdırın. Bu sostan sizin isteğinize bağlı birer kaşık gezdirin. Buğdaylı yoğurt çorbası hazır. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
20.01.2024 00:36:40
Buğdaylı Yoğurt Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Yakın bir arkadaşımda sıcak buğdaylı yoğurt çorbası içtim ve çok beğendim. Bende evde çocuklarıma yapmak istiyorum. Buğdaylı yoğurt çorbası için hangi malzemeler kullanılmalıdır? Kullanılacak malzemelerin ölçüleri ne kadardır? Buğdaylı yoğurt çorbasının hazırlanışı ve yapılışı nasıl olmalıdır? Buğdaylı yoğurt çorbasının servisi yapılacağı zaman hangi baharatlar kullanılmalıdır? Detaylı olarak bilgi verir misiniz? Ayşe . 30.09.2018 12:27:39
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024