Patatesler yıkanıp soyulup, ince ince doğranır, Soğanlar normal boyutta yemeklik şekilde doğranır.
Tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ koyularak kızması beklenir. Daha sonra doğranan soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Üzerine küp-küp doğranan patatesler ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Soyulan ve küçük küçük doğranan sarımsaklar da eklenir. Biraz daha kavrulduktan sonra göz kararı sıcak su eklenerek pişirilmeye bırakılır. İsteğe göre tuz ilave edilir. Patates, tuzu çektiğinden dolayı arada bir tuzuna bakıp ekleme yapılabilir. Bir taraftan da patates çorbasının terbiyesi için, iki çorba kaşığı un yoğurt ve bir yumurtanın sarısı çırpılır. Kıvamın incelmesi için, üzerine biraz soğuk su eklenir. Bu karışım kaynamakta olan çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Çorba kaynadıktan sonra üzeri için hazırlanan tereyağı ve pul biberi biraz ocakta pişirdikten sonra çorbaya ilave edilerek servis yapılır.