Beyran Çorbası
Beyran çorbası, bu çorba Gaziantep'te kış günlerinde sabah kahvaltısında içildiği bilinen çorbadır. Gaziantep'te dışarıdan çorba gibi görünen yemekler, aslında birer çorba değil ana yemektir. Çünkü yapılması çok zahmetlidir. Beyran çorbası da bunlardan biridir. Kış günlerinde sabah kahvaltısında içilmesinin sebebi, gün boyu vücudu sıcak ve dinç tutmasıdır.
Çok doyurucu ve bol acılıdır.
Beyran Çorbası Malzemeleri- 1 kilogram kuzu gerdan
- 1.5 litre su
- 1 çay bardağı pirinç
- 75 gram acı pul biber
- 100 gram iç yağı
- 9-10 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
Beyran Çorbası Nasıl Yapılır?
Kuzu gerdanı ve iç yağını tencerede et yumuşayana kadar pişirin. Pişen etleri ve yağları sudan çıkarıp etleri kemiklerden ayıralım.
Sarımsağı ve pirinci etin piştiği suya ilave edin. Pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. Daha sonra pişen pirinçlerin içine iç yağını, pul biberi, tuz, karabiber ve kemikten ayırdığımız eti içine ekleyip 20 dakika kadar kaynatın. Üzerini pul biber ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
21.01.2024 17:05:03
Beyran Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|