Bamya çorbası yapımı için öncelikle bamyanın tüylerinin dökülmesi için bir su bardağı kuru çiçek bamya kalbur da ya da bir bezin arasında ovularak tüylerinin dökülmesi sağlanır. Tüyleri dökülen bamyalar temizce yıkanır yarım limon üç dört ince dilime ayrılır ve bir tencereye alınır üzerine üç su bardağı su konulur ardından yıkanan bamyalar tencereye eklenir ve ocağa alınır ve bamyalar biraz haşlanır çok fazla haşlamamaya dikkat edilir.
Yeteri miktarda bamyalar haşlandıktan sonra süzülür ve bir kenara alınır ayrı bir tencereye bir su bardağı büyüklüğündeki kuyruk yağı ve koyun eti küçük küçük doğranır ve tencereye alınıp ocağa konur ocağın altı açılır etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirilir ardından bir yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve üzerine iki adet kuru soğan ince ince doğranır soğanlar kavrulmaya başlayınca bir yemek kaşığı domates salçası eklenir ve salça da kavrulur salça kavrulunca beş su bardağı et suyu varsa ilave edilir et suyu yoksa normal su konulabilir su konulduktan sonra kapağı kapatılır ve et haşlanana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir ardından daha önceden haşlanmış süzülmüş olan bamyalar ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır üzerine yarım limon sıkılır ve bamyalar tam pişene kadar yirmi yirmi beş dakika kaynatılır pişen çorba sıcak olarak servis edilir sunum esnasında isteğe bağlı olarak biraz daha limon ilave edilebilir.