Bademli Çorba
Bademli çorba, Bademli çorba adından anlaşılacağı üzere bademden yapılan bir çorbadır. Bademi genelde kuruyemiş olarak tüketiriz. Badem içinde barındırdığı zengin mineralleriyle çorba olarak da karşımıza çıkmaktadır. Osmanlı Mutfağındaki eşsiz lezzetlerimizden biridir.
Bademli Çorba Malzemeleri- 1 su bardağı badem
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı et suyu
- 2 su bardağı su
- Tuz, dere otu
Bademli Çorba Nasıl Yapılır?
İlk önce bademleri kabuklarını ayırmak için kaynayan suya atıp, 5 dakika sonra bekledikten sonra soğuk suya atıp ellerimizle kabuklarını soyuyoruz.
Derin bir tencereye ilk olarak tereyağı ve unu atıp kavuruyoruz ve sonra su, süt, tavuk suyunu sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Daha sonra bademleri ekleyip üstüne dere otu doğrayıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 21:29:36
Bademli Çorba ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|