Ayran Aşı Çorbası
Ayran aşı çorbası, Çorba denilince aklımıza sıcak, içimizi ısıtan içecek olarak aklımıza gelir. Ayran aşı çorbası ise yaz günlerinde ferahlatıcı, protein bakımından zengin besleyici soğuk olarak içilen lezzetli bir çorbadır.
Ayran Aşı Çorbası Malzemeleri- 1 bardak buğday
- 3 avuç nohut
- 3 bardak yoğurt
- 4 bardak su
- 1 yemek kaşığı nane
- Tuz, kekik ve pul biber
Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?
Bir gece önceden ıslattığımız buğday ve nohudun suyunu süzerek, tekrar üstüne su koyup kaynatıyoruz.
Buğday ve nohut yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra yumuşayan nohut ve buğdayı ateşten alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Başka bir kapta yoğurt, su ve tuzu karıştırıp soğumuş buğdaylı ve nohutla birleştiriyoruz. Servis edilirken üstüne nane ekip afiyetle çorbamızı içiyoruz.
19.01.2024 20:45:53
Ayran Aşı Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|