Aya Çorbası
Aya çorbası, Malatya ve Hatay yöresinde çok sevilen bu çorba her iki yörede de hemen hemen aynıdır. Çorba Malatya ve Hatay mutfaklarının tipik kullanılan malzemeleriyle hazırlanır.
Aya Çorbası Malzemeleri- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 350 gram kıyma
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- Karabiber, limon, nar ekşisi.
Aya Çorbası Nasıl Yapılır?
Kıymaya yeterince tuz ve karabiber eklenerek çelik tepside kulak kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Avuç içimizi nar ekşisi ile ıslatıp, kıymadan misket küçüklüğünde mini köfteler yapıyoruz. Daha sonra orta boy tencereye köftelerin üstünü biraz geçecek şekilde su doldurup yüksek ateşte pişiriyoruz. 15 dakika pişirdiğimiz köftelere tereyağı ve salçayı da ekleyerek, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra yıkanmış pirinçleri ilave edip, yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Servise edilirken limon ve maydanoz ekleyin.
Afiyet olsun.
19.01.2024 04:37:10
Aya Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|