Arpa Çorbası
Arpa çorbası Yöresel lezzetlerimizden biri olan, şifa deposu bu çorba, sofralarda her zaman yer bulmaktadır. Yapımı pratik olup, soğuk havalarda hasta olmamak için ideal bir çorbadır.
Arpa çorbası malzemeleri- 1 su bardağı arpa
- 1 su bardağı fasulye
- 2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı ya da kuyruk yağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (Domates)
- Tuz, karabiber, pul biber ve yeterince su
Arpa Çorbası Nasıl Yapılır?
Gece önceden ıslattığımız arpa ve fasulyeyi süzerek başka bir tencereye su ile konularak kısık ateşte pişirilir.
Başka bir tavada ince doğranan soğanlar, salça ve yağlarla birlikte kavrulur. Daha sonra pişmekte olan, arpa fasulye tenceresine boşaltılır. Arpa çorbasının suyu koyulaşınca tuz, pul biber eklenir.
Arpa çorbasının faydaları nelerdir?- Arpa çorbası idrar yolarını temizleyerek çok etkili idrar söktürür.
- Kabızlık sorunu olan kimselerde hemen etkisi görülür.
- Tansiyonu düşük olan kimselere önerilir. Zira arpa çorbası tansiyon yükseltir. Tansiyonu yüksek hastalar dikkat etmesi gerekir.
- Ağız içi yaralarda ve iltihaplarda etkilidir.
- Nişasta bakımından zengin olduğu için vitamini bol ve besleyicidir.
- Kansızlığa iyi gelip, halsizlik sorununu ortadan kaldırır.
- Devamlı içen prostat hastalarına iyi gelir.
- Kuyruk yağı kullanılırsa siyatik rahatsızlıklarda etkili olur.
19.01.2024 12:21:32
Arpa Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|