Arap Aşı Çorbası
Arap Aşı Çorbası, Tavuk eti ve hamuru ile ayrılmaz bir bütün olan bu yemek çoğu yöremizde vazgeçilmez çorbalar arasındadır. Sanıldığı gibi Araplarla ilgili bir yemek değildir. Öğün aralarında yenildiği için "Ara aşı" denilmiş bu isim zamanla "Arap Aşı" halini almıştır. Özellikle Yozgat, Konya, Nevşehir, Sivas, Ankara, Denizli ve Muğla gibi yörelerimizde değişik tariflerle de yapılmaktadır.
İç Anadolu'da oldukça meşhur bir çorbadır. Özellikle soğuk kış günleri içinizi ısıtacak bir çorbadır. Ortalama 1 porsiyon Arap Aşı 300 kalori civarındadır.
Arap Aşı Çorbası Malzemeler:(6 kişilik)- 1 bütün tavuk
- 4 fincan un
- 6 su bardağı su,
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 3 adet kurutulmuş kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
Arap Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?
Bir tencereye temizlenip yıkanmış tavuk, soğan, havuç, közlenip kabuğu soyulmuş kırmızı biber ve 6 su bardağı suyu koyup pişmeye bırakın. Tavuk pişinceye kadar kaynatıp malzemeleri süzerek bir kaba alın. Soğuyunca tavuğu içinden alıp parçalayın. Yağı ve unu bir tencerede kavurun 2 su bardağı tavuk suyunu azar azar karıştırarak tencereye ilave edin.
Kaynadıktan sonra altını kısarak çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin tuzunu ilave edin. Didilen tavuğu çorbaya ilave edin. Tavuktan arta kalan suyu, başka bir kapta kaynamaya bırakın.
Geri kalan unun üzerine bir miktar su dökerek bulamaç haline getirin kaynayan tavuk suyuna karıştırarak azar azar ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin yayvan bir kaba boşaltıp soğumaya bırakın yeneceği zaman servis tabağına iki kaşık pişen bulamaçtan alıp önce, hazırlanan çorbaya bir kepçe kadar üzerine dökün. Kızdırılmış kırmızıbiber li tereyağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.
21.01.2024 06:35:43
Arap Aşı Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|