Alaca Çorba
Alaca Çorbası, Gaziantep Yöresine ait yemek kültürüdür. Ayrıca et suyu ile yapılır ise lezzeti dahada güzel olacaktır. Alaca çorbası günümüzde her yörede pek bilinmese de Antep yöresinde kışları vazgeçilmez sofraların olmazsa olmazları arasındadır. Zahmeti ve lezzeti tartışmasızdır.
Alaca Çorba malzemeleri- 4 kuru soğan
- 1 kahve fincanı mercimek
- 1 su bardağı dövme
- 1 kahve fincanı nohut
- 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tarhın
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-5 parça kırmızıbiber (Kuru ya da taze)
- Tuz ve yeterince su
Alaca Çorba Nasıl Yapılır?
Dövme ve nohut bir gün önceden ıslatılır, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ayrı bir tencerede üzerine pişirilen mercimek ilave edilir. Piştikten biraz sonra ise halka şeklinde doğranan soğan ilave edilir. Pişmesine yakın önceden haşlanmış kırmızı biber eklenir.
İçinin malzemeleri pişince ocaktan alınır. Üzerine kızgın yağda kırmızıbiber, tarhın ve karabiber dökülüp servis yapılır.
Afiyet Olsun.
21.01.2024 13:28:08
Alaca Çorba ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|