{ "title": "Zayıflatan Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/zayiflatan-corba.jpg", "date": "21.01.2024 17:27:23", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Zayıflatan Çorba, Zayıflatan çorba, toplum olarak çorba konusunda oldukça çok tüketen ve birçok çorba çeşidine sahip bir kültüre sahibiz. Çorbalar, birçok besinler ile yapılmakta ve onlarca çeşidi hazırlanarak yapılmaktadır. Zayıflatan çorba, diğer çorba türlerine göre kullanılan sebzeler ve çorbanın içindeki çorba terbiyesi olsun metabolizmamızı hızlandıran ve genel olarak gün boyu içenleri tok tutan besinler yardımıyla hazırlanır. Zayıflatan çorba, zayıflamak isteyenlerin ve zayıflama esnasında enerjilerinden yoksun olmamak ve doğal olarak zayıflamak isteyenlerin ilk olarak tercih ettikleri yöntem olarak gösterilebilir. Zayıflatan çorba, genel olarak farklı türleri mevcuttur.

Zayıflatan çorba içerisindeki kullanılan besinler olarak birçoğu mevcuttur. Bunlar, zayıflatan defneli ezme çorba, zayıflatan pırasalı patates çorbası, zayıflatan kremalı lahana çorbası, zayıflatan ısırgan otu çorbası, zayıflatan mısırlı yaz çorbası, zayıflatan sade enginar çorbası, zayıflatan zencefilli havuç çorbası ve zayıflatan fesleğenli çorba gibi birçok çeşitleri mevcuttur. Zayıflatan çorba, genel olarak en çok fayda sağlanan ve metabolizmayı güçlendirici ve çalışmasını sağlayan çorba türü zayıflatan fesleğenli çorba kullanılmaktadır. Bundan dolayı, zayıflatan fesleğenli çorbanın hazırlanmasını ve hazırlanması için gerekli malzemeleri açıklayacak olursak;

Zayıflatan Fesleğenli Çorba İçin Gerekli Malzemeleri
Zayıflatan Fesleğenli Çorba Nasıl Yapılır?

Zayıflatan fesleğenli çorba hazırlanışı, oldukça kolay ve zahmetsizdir. İlk olarak bir tava alarak içine zeytinyağını aktarın ve kısık ateşte kızgınlanmasını sağlarken, sizde bu arada soğanları ince bir şekilde dilimleyiniz. Ardından tavanın içine atarak rengi olgunlaşana kadar pişirin soğanları. Ardından tavuklarınızı ufak bir şekilde kuşbaşı olacak şekilde küp-küp doğrayınız. Ardından kızgın yağda kavurduğunuz soğanların bulunduğu tavaya bir tutam tuz (Ölçütüne siz karar verebilirsiniz) ve isteğe göre kara biberlerinizi atarak iyice karıştırın. Ardından bir tencere alarak içine suyunu ekleyin ve kaynamasından önce tavuklarınızı içine atarak kaynaması sağlayın. Tavuklarınız piştikten sonra içine tavada hazırladığınız soğanları tencereye aktarın ve kısık ateşte tadı olgunlaşması amacıyla ocağın altını kısarak yavaş yavaş kaynamasını sağlayın ve tencereye son olarak fesleğen ve limon suyunu ekleyerek birkaç dakika daha kaynamasını sağladıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz. Son olarak çorbanızı servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }