{ "title": "Yüzük Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/yuzuk-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 11:53:21", "author": "Veda Akgün", "article": [ { "article": "Yüzük Çorbası, Adana yöresine ait olan yüzük çorbası oldukça enfes bir yemek olup yapılması biraz zahmetli bir çorbadır. Malzemesi diğer çorbalara göre daha fazladır ve daha uzun sürede pişer. Şimdi gelelim tarifine:

Yüzük Çorbası Malzemeler Hamuru için
İç için
Yüzük Çorbası Nasıl Yapılır?

Önce un, su ve tuzu bir kapta karıştırın. Sert kıvamda hamuru 20 dakika kadar bekletin. Hamur dinlenirken kıyma ve soğanı yağda hafif kavurun. Kıymamızın dana eti olması daha lezzetli kılar. Hamuru yufka olarak açın ve kare şeklinde kesin. İçine biraz kıyma koyun ve ağzını kapatın. Kare şeklindeki hamurların hepsi bitene kadar bu işlemi yapalım. Yaklaşık yarım saat serin bir yerde sertleşmesi için bekletin ki hamur olmasın. Sonra sıcak su dolu tencereye yüzük çorbası için hazırladığınız hamurları atın ve haşlanmış nohutları ilave edin. Tuzuna bakın mutlaka eksik ya da fazla olmasın. Üzerine tavuk suyu ya da et bulyon da ekleyebilirsiniz. İyice özdeşleşen hamurların üzerine salça ve yağ kavurup kuru nane ekleyip renk verin. Dilerseniz çorbanıza sarımsak ekleyerek ve limon sıkarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Şimdiden ağız sulandıran bu tarifi denemelisiniz. Bu çorbaya dilerseniz yoğurtla karıştırarak soğuk çorba gibi de tüketebilirsiniz.
" } ] }