{ "title": "Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/yogurtlu-yesil-mercimek-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 01:10:33", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası, oldukça faydalı ve lezzetli bir çorba çeşididir. Aynı zamanda benim de çok beğendiğim ve severek yaptığım çorba çeşitlerinden birisidir. Ben erişteli olarak yapıyorum. Siz dilerseniz sade olarak da yapabilirsiniz. Anlatırken size zahmetli gibi gelse de aslında yapımı oldukça basittir. Sizi daha fazla merakta bırakmadan dilerseniz yoğurtlu, erişteli yeşil mercimek çorbasının tarifine geçelim.

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası İçin Kullanılacak Malzemeleri
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bir tencerenin içine yeşil mercimek ve su koyulup, yeşil mercimek yumuşayana dek haşlanır. Haşlanma işleminin ardından, çıkan kara su atılır ve ayrı bir yerde sıcak su hazır edilir. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için, orta boy bir kâsenin içine yumurta kırılır. Ardından un da eklenerek, bir çatal ya da çırpma teli ile yumurta ve un iyice çırpılır. Daha sonra ise kâsenin içine yoğurt ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir. Daha önceden kaynatılıp hazırlanmış olan sıcak su bir tencerenin içine koyulur ve daha önceden haşlanmış olan yeşil mercimek de tencereye eklenir. Mercimekli su kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya devam ederken içine 1 su bardağı dolusu kesme erişte de eklenir ve tüm malzemeler güzelce karıştırılır. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladığı zaman tencerenin kapağı yarım olacak şekilde kapatılır ve ocağın ısısı en düşük olacak şekilde ayarlanır.

Tenceredeki çorba 15 dakika süre ile kaynatılmaya devam edilir. 15 dakika sonrasında ise kaynamaya devam eden çorbadan bir kâse alınır ve orta boy kâsede hazırlanmış olan terbiyeye eklenir. Daha sonra ise terbiye çorbanın içine yavaş yavaş ve çorba karıştırma işlemi devam ederken akıtılır. Burada önemli olan çorbayı terbiyeye eklerken ve terbiyeyi çorbaya eklerken kesmemesi için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırmaktır. Terbiyesi de eklenmiş olan çorba 5 dakika daha kaynatılır. Son olarak, kaynatılmış olan çorbanın içine göz kararı tuz eklenir ve çorba ocaktan alınır. Kaselere doldurulmadan önce, üzeri için bir tavada zeytinyağı ile tereyağı ısıtılır. Isıtılan yağın içine kuru nane eklenir ve hafif kavrulur. Tava ocaktan alınır ve hazırlanan sos tencereye eklenir. Hazır olan çorba servis kâselerine koyularak sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }