{ "title": "Yoğurtlu Şehriye Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/yogurtlu-sehriye-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:07:13", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Şehriye Çorbası, bu çorba kış aylarının vazgeçilmezi olarak ana yemeklerden önce sofralara eşlik eden ve mideyi yatıştırıcı olan etkisiyle midenin yumuşamasını sağlayan enfes bir çorba tarifidir. Yoğurtlu şehriye çorbası özellikle kış soğuklarından korunmak amacıyla sıcak olarak yenilen, içerisinde kullanılan nanenin nefis bir lezzet oluşturmasıyla iştah açan bir çorba tarifidir. Bu makalemizde yoğurtlu şehriye çorbası nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır bu hususta tarif oluşturacağız. Hadi işe kolları sıvayarak başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Yoğurtlu Şehriye Çorbası Malzemeleri
Yoğurtlu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu şehriye çorbası yapılışına yumurtaları iyice çırparak başlayalım. İyice çırpılan yumurtaları yoğurtla karıştıralım. Sonra karışıma unu da ilave ederek hepsi iyice karışana kadar çırpalım. Mikser veya çırpma teli kullanırsak rahatlıkla karışımı sağlayabiliriz. Önceden hazırlanan bir tencere içerisine 6 bardak suyu ekleyin ve üzerine karışımı de karışımı ilave edin. Hazırlanan karışımla su iyice özleşene kadar sık sık karıştırın. Sonra ocağın altını açalım. Orta ateşte çorba kaynayıncaya kadar karıştıralım. Çorba kaynadıktan sonra şehriyeleri ilave edelim. Şehriyeler pişene kadar 10 dakika daha kaynamasını bekleyelim. Şehriyeler de piştikten sonra bir tava içerisine tereyağını eritelim. Eriyen tereyağı üzerine naneyi ekleyip yakmadan ocaktan alalım ve sonra çorbaya ilave edelim. Bu aşamadan sonra çorbamız servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }