{ "title": "Yoğurtlu Buğday Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/yogurtlu-bugday-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 16:47:24", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Buğday Çorbası, kış aylarının vazgeçilmez çorba çeşitlerinden bir tanesi olan yoğurtlu buğday çorbası, lezzetli olduğu kadar sağlıklı da bir çorbadır. Özellikle Anadolu'da çok çeşidi yapılan bu çorba lezzeti yönünden vazgeçilemeyen bir çorba haline gelmiştir. Hem buğday hem de yoğurt sağlık açısından çok faydalı besinlerdir. İkisi bir araya geldiği zaman ise tam bir şifa deposu ortaya çıkmaktadır. İşte bu iki faydalı besinin bir araya geldiği çorba çeşitlerinden bir tane olan, yoğurtlu buğday çorbasının tariflerinden bir tanesini sizlerle paylaşmak istedik. Öncelikle yoğurtlu buğday çorbası için gerekli olan malzemeleri daha sonra yapılış şeklini sizlerle paylaşalım.

Yoğurtlu buğday çorbası malzemeleri
Yoğurtlu buğday çorbasının yapım işlemi

Yoğurtlu buğday çorbamızın yapım işlemi için gerekli olan malzemeleri hazırladık. Şimdi de çorbamızın yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle çorbamız için kullanacağımız buğdayın geceden suya konulmuş olması çorbamızın daha erken pişmesine yardımcı olacaktır. Eğer buğday geceden suya konmamış ise bir su bardağı buğdayı yıkayıp bir tencereye aktarın. İçerisine iki su bardağı su koyarak ocakta haşlanmaya bırakın. Buğday haşlanana kadar bizde çorbamız için gerekli olan sosu hazırlayalım. Öncelikle içerisinde çorbamızı pişireceğimiz orta boy tenceremizi alıyoruz. İçerisine iki yemek kaşığı tereyağını koyuyoruz ve tencereyi tereyağının erimesi için ocağa koyuyoruz. Tereyağı eridikten sonra içerisine bir adet orta boy soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayarak koyuyoruz. Soğan hafif pembeleşinceye kadar yağda kavuruyoruz. Bir miktar haşlanmış olan buğdayımızı ocaktan alıp sosun içerisine aktarıyoruz. İçerisine buğdayın pişmesi için bir miktar daha su ilave ediyoruz. İçerisine bir tatlı kaşığı tuzu da koyup buğdayımızı pişmeye bırakıyoruz.

Buğdayın pişme anında suyu azalırsa ve hala tam pişmemiş ise kaynar su ilave ederek pişirmeye devam edin. Bir kabın içerisine bir tane yumurtayı kırıyoruz. İçerisine iki su bardağı yoğurdu aktarıyoruz. Bir yemek kaşığı unumuzu ve bir su bardağı et suyunu da içerisine ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Kaynamakta olan çorbamızın içerisine bu karışımı aktarıyoruz ve çorbamızı karıştırıyoruz. Çorbamızı bir süre daha kaynatıyoruz. Çorbamız piştikten sonra, çorbamızın kıvamı koyu olur ise kaynar su ilave ederek açabiliriz. Cıvık ise de bir süre daha kaynatarak koyulaşmasını sağlayabiliriz. Pişmiş ve kıvamını ayarlamış olan çorbamızı ocaktan alıyoruz. Üzerine dökeceğimiz sosu içerisinde hazırlayacağımız küçük boy tavamızı alıyoruz. İçerisine bir miktar tereyağı koyuyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Eriyen yağın içerisine bir yemek kaşığı kuru naneyi ne bir tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek hafif şekilde kızdırıyoruz. Hazırladığımız bu sosu çorbamızın üzerine aktararak karıştırıyoruz.

Yoğurtlu buğday çorbamızın pişirme aşamasını da tamamladık. Bu lezzetli ve şifa deposu olan çorbamız artık servise hazır hala gelmiştir. Çorbamızı ailemiz ve misafirlerimize ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }