{ "title": "Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/yogurt-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 15:23:27", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Yoğurt Çorbası, Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yoğurt çorbası herkesin afiyetle tüketmiş olduğu ve içerisinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu ayrı bir lezzetle herkesi kendisine hayran bırakan bir tarif olmaktadır. Bu çorba yapılışı oldukça kolay olan ve ılık olarak tüketilen bir çorba türü olmaktadır. Yoğurt çorbası ana yemeklerden önce sofralarda servise sunulan ve midenin yatışması için ana yemekten önce öncülük eden eşsiz bir lezzettir. Bu makalemizde sizlere yoğurt çorbası nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır bu konu hususunda sizlere bilgi vereceğiz. İşe kolları sıvayarak başlayalım. Hadi hepinize kolay gelsin.

Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası yapılışına ilk önce bir tencere içerisine su koyarak ve suyu kaynatarak başlayalım. İyice kaynayan suyun içerisine pirinci ilave edelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bide o arada ayrı bir kabın içerisine yoğurdu ve unu ilave ederek güzelce çırpalım. Hazırlamış olduğumuz karışımı pirincin içerisine ekleyerek yavaş yavaş karıştıralım. Karıştırma işlemi çorbaya kaynama düşene kadar devam edecektir. Yoğurt çorbası kaynamaya başladıktan sonra 3-5 dakika daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım. Bir tava içerisine tereyağı koyup eritelim. Eriyen tereyağı içerisine kırmızı pul biber ve nane ilave edelim. Kısık ateşte nane ve kırmızı pul biberi yakmadan birkaç dakika pişirelim. Yoğurt çorbasını ocaktan alalım ve servis tabaklarına alıp, üzerine tereyağlı karışımdan ilave edelim. Çorba servise hazır durumdadır Hepinize afiyet olsun.
" } ] }