{ "title": "Yayla Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/yayla-corbasi(2).jpg", "date": "21.01.2024 17:55:40", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Yayla Çorbası, Çorba yemeklerimizin vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Sıcak veya soğuk olarak tüketilen çorba gurupları da vardır. Etli, tavuklu, yoğurtlu, sebzeli, balıklı, tahıllı, terbiyeli, kremalı, sirkeli olarak çok fazla çeşit sayılabilir. Her yemek şeklinin muhakkak çorbası da yapılabilecek kadar zengin bir yemek gurubudur, çorbalar. Bir çorba tarifi, çok fazla şekilde yapılabilir. Mesela tavuk çorbası, şehriyeli tavuk çorbası, domatesli tavuk çorbası, tavuklu paça çorbası, kremalı tavuk çorbası, sebzeli tavuk çorbası gibi bir çorba çok fazla şekillendirilebilir. Şimdi sizlere yayla çorbası tarifini, çeşitli tariflerine göre verelim.

Yayla çorbası Tarifi Malzemeleri
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Önce haşlanan pirinçler tencereye alınır. Üzerine 3 bardak su konulur, başka bir kapta, yoğurt, yumurta sarısı, tuz, un, yarım limon suyu eklenerek çorbanın terbiyesi hazırlanır. Hazırlanan karışım yavaş yavaş pirinçlerin üzerine ilave edilir. 15 dakika karıştırılarak pişirilir, tavada yağ, pul biber ve nane yakılır ve çorbanın üzerine gezdirilir. Çorba servise hazırdır.

Döğmeli Yayla Çorbası Tarifi Malzemeleri
Döğmeli Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Haşlanan döğme tencereye alınarak üzerine 3 bardak su eklenir pişirilmeye bırakılır. Temiz bir kapta terbiyesi hazırlanması için, un yoğurt yumurta sarısı, tuz ve limon suyu karıştırılır. Bu karışım haşlanan döğmelerin üzerine yavaş yavaş eklenir, 15 dakika daha pişirilir. Tavaya sıvı yağ ve pul biber, nane alınır, yakılan yağ karışımı çorbanın üzerine dökülür.

Erişteli Yayla Çorbası Tarifi Malzemeleri
  • Yarım kilo yoğurt
  • 1 kâse erişte
  • 1 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • Sıvı yağ
  • Tuz su
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Yarım limon suyu
Erişteli Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Erişteler tencereye alınır, üzerine 3 bardak su eklenerek pişirilmeye başlanır, erişteler pişerken başka bir kapta çorbanın terbiyesi hazırlanır. Yoğurt, un, limon suyu, yumurta sarısı, tuz eklenerek karıştırılır, bu karışım haşlanan eriştelerin üzerine yavaş yavaş eklenir. Eğer çorba fazla kıtı olur da 1 bardak su eklenebilir. 10 dakika kadar karıştırılarak pişirme tamamlanır. Tavaya alınan sıvı yağ içine nane ve pul biber eklenir, kızartılan yağ karışımı çorbanın üzerine dökülür.

Tavuk Sulu Yayla Çorbası Tarifi Malzemeleri
  • Yarım kilo yoğurt
  • 4 bardak tavuk suyu
  • 1 bardak haşlanmış pirinç
  • 1 yumurta sarısı
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Yarım limon
  • Tuz
Tavuk Sulu Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Haşlanmış pirinçler, temiz bir tencereye alınır, üzerine 4 bardak tavuk suyu eklenir. Başka bir kapta, un, yoğurt, tuz, limon suyu, yumurta sarısı eklenerek karıştırılarak terbiyesi hazırlanır, hazırlanan bu karışım haşlanmış pirinçlerin üzerine yavaş yavaş ve karıştırılarak dökülür. 5 dakika daha pişirilen çorba, üzerine yakılmış sıvı yap nane karışımı dökülür, 3 dakika daha pişirilen çorbaya pul biber de eklenir ve çorba servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }