{ "title": "Yarmalı Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/yarmali-yogurt-corbasi-8739.jpg", "date": "20.01.2024 07:27:25", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Yarmalı Yoğurt Çorbası, Çorba kültürünün ürünlerinde olan ve besin değeriyle öne çıkan hazırlaması biraz uğraş isteyen bir çorbadır. İçine katılan malzemeler her zaman kolaylıkla ulaşılabilen, her mutfakta yapılabilecek bir lezzettir. Yarmalı yoğurt çorbası, içinde barındırdığı karbonhidrat, protein, yağ, mineraller ve vitaminlerle bebeklerin bile tüketmesi gereken bir çorbadır. Her öğün, özellikle sabahları besin değerleriyle tüketilmesi gereken bir çorbadır. Yöreden yöreye değişen çeşitli yapılışları vardır. Sonuçta hepsi de yoğurt çorbasıdır.

Yarmalı yoğurt çorbası tarifi İçin malzemeler
Yarmalı yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Yarma ve nohut 5-6 saat ıslandıktan sonra düdüklü tencerede haşlanmak için 10-15 dakika kaynatılır. Haşlanan yarma ve nohut süzülür. Süzme işlemi mide ve bağırsaklar gaz oluşumunu önlemek için yapılır. Bir tencereye süzülen yarma ve nohutlar konulup, su eklenir. Su kaynayana kadar yoğurt ve diğer malzemelerin terbiyesi hazırlanır. Yoğurt, un ve yumurta sarısı iyice karıştırılır. Tenceredeki sudan 3-4 yemek kaşığı alınarak kıvamı inceltilir. Tenceredeki su kaynayınca içine yavaş yavaş karıştırarak eklenir. Yoğurdun kesilmemesi için çorba kaynayana kadar karıştırılmaya devam edilmelidir. Çorba kaynayınca 10-15 dakika kadar daha kaynatılarak özleşmesi sağlanır. Ayrı bir tavada zeytinyağı ile kuru nane bir süre kavrularak sos hazırlanır. Dileyen kırmızı toz biber ya da biraz salça ekleyebilir. Hazırlanan sos yarmalı yoğurt çorbasının üstüne gezdirilir. Tencere ocaktan indirilip tuzu eklenir.

Afiyet olsun.
" } ] }