{ "title": "Yarma Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/yarma-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 06:25:32", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Yarma Çorbası, bu çorba herkesin afiyetle yediği ve ayrı bir lezzete sahip olan bir çorba tarifidir. Yarma çorbası yapımı kolay olan ve kullanılan malzemeler açısından da bütçeyi fazla zorlamayan bir çorba tarifi olmaktadır. Enfes bir lezzet oluşturan bu çorba herkesin ağız tadına uyum sağlamaktadır ve herkes bu çorba tarifini beğenerek tüketir. Yarma çorbası ana yemeklerden önce sofralara eşlik eder ve ana yemeklerden önce midenin yatışmasına yardımcı olur. Bu makalemizde sizlere yarma çorbası nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır bu hususta tarif oluşturacağız. Kolları sıvayarak işe koyulalım hepinize kolay gelsin.

Yarma Çorbası Malzemeleri
Yarma Çorbası Üzeri için
Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?

Yarma çorbası tarifinin yapılışına ilk olarak ölçülü olan yarmayı güzelce yıkayarak, bir kâse içerisinde üzerine sıcak su ekleyip biraz yumuşatmak amacıyla bekletiyoruz. Yaklaşık olarak 15 dakika bu işlem için yeterli olacaktır. Bu arada bizde yumurtayı, yoğurdu, unu el blenderi ile biraz su ilave ederek iyice karıştırıp meyanesini hazırlayalım. Süzülen yarmaya yarım litre suyla önce yüksek, daha sonra orta ateşte kaynaması için bekliyoruz. Önceden haşlanmış olan nohudu da ilave ederek yarmalar yumuşayıncaya kadar kaynatalım.

Yarmanın dişe yapışmaması kıvam oluştuğunun açıklayıcısıdır. Ocağın altını kısık hale getirelim, yavaş yavaş yoğurtun kesilmemesi ve yumurtanın pişmesini önlemek için karışımı karıştırarak meyanesini ilave edelim. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. Çorbanın pişmesine yakın tuzu ilave edelim. Eğer et suyu bulyon kullanılacaksa onu da bu aşamada çorbaya ekleyelim. Çünkü tuz ve tuz oranı fazla olan bulyonlar daha önceden atıldığında çorbanın kesilmesine sebep olacaktır. 10 dakika daha çorbayı kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp sosu için hazırlık oluşturalım. Üç farklı yağ kullanılmasının çorbanın lezzetiyle ilgisi vardır.

Önceden hazırlanan bir tava içerisine tereyağı, zeytinyağı ve margarin ilave edelim (Belirtilen oranda) sonra yağlar eridiğinde üzerine kuru salça ilave ederek salçayı kavuralım ve ardından da nane ilave ederek naneyi yakmadan ocağı kapatalım. Hemen hazır olan çorbaları servis tabaklarına alalım ve sonra üzerine hazırlanan sostan ekleyip servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }