{ "title": "Un Tarhanası Çorbası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/un-tarhanasi-corbasi-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 01:35:58", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "Un tarhanası çorbası nasıl yapılır, Genellikle Ege ve İç Anadolu bölgesi yörelerine özgü olan un tarhanası yapımı zahmetli olsa da çok lezzetli ve şifalı bir çorbadır. Özellikle kış hastalıklarına birebir iyi gelmektedir. Adından basit un çorbası gibi aklınıza gelse de yapımına geçtiğinizde öyle olmadığını göreceksiniz. Ama bu sizleri korkutmasın. İçindeki malzemelere baktığınızda ve tattığınızda ne kadar değerli olduğunu anlayacaksınız. Temmuz ve ağustos aylarında, aşamalar şeklinde hazırlanmaya başlanır. Bu çorbayla, içindeki zengin malzemelerle bedenimize faydalı bütün mineralleri bizlere aktarır. Karbonhidrat ve protein bakımından da zengindir.

Un tarhanası malzemeleri
Un Tarhanası Çorbası Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

Öncelikle, nohut ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp, haşlıyoruz. Daha sonra kırmızı biberi közleyip kabuklarını da soyup, robottan geçirip salça kıvamına getiriyoruz. Haşlanmış olan nohut ve fasulyeyi de robottan geçiriyoruz. Domatesleri de rendeden geçirdikten sonra da geniş ve derin bir kapta hazırladığımız malzemeleri un ile yoğurup, sert bir hamur elde edeceğiz. Burada püf nokta tarhananın kırmızı olmasını istiyorsak kırmızı biberi bol tutmak gerekir. Elde ettiğimiz hamuru üzeri örtülü şekilde havadar bir yerde 10-12 gün bekletiyoruz. Ekşi olmaması için 2 günde bir yoğurunuz ve 6. Gününde hamuru temiz bir bezin üzerine alırsanız, hamurdan çıkacak nem ekşi tadını alır. 12. Gün sonunda hamur elma büyüklüğünde parçalara ayrılarak, hamur açık havada kurutulmaya bırakılır. Daha sonra kuruyan hamur kalbur ya da robottan geçirilerek toz haline getirilir. Artık tarhana çorbası yapımına hazırdır.

Bir tencerede 1 yemek kaşığı salça ile 2 yemek kaşığı yağı kavurunuz. Daha sonra soğuk su ve tuz ilave ediniz. Hazırladığımız un tarhanasını da 1 çay bardağı olacak şekilde ölçüp, salçalı suya sürekli şekilde karıştırarak ilave edelim. Çorbamız koyulaşıncaya kadar devamlı karıştıralım. Çorbamız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }