{ "title": "Tutmaç Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tutmac-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 12:40:04", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tutmaç çorbası, damak zevkinize hitap edebilecek lezzetli bir çorbadır. Bunu özel davetlerinizin yanında, günlük menülerinizde bile kolayca hazırlayabilirsiniz. Yöresel çorbalardan biri olduğundan ve lezzet olarak sevildiğinden, hazır çorba üreticileri tutmaç çorbasını çeşitleri arasına koymuşlardır. Zamanı olmayanlar için, bu da güzel bir seçenek olur. Ancak kendi evde yaptığınıza benzemez. Aslında yapımı çok zor değil. Bir kere alışınca, kısa sürede çorbanızı servise hazır hale getirebilirsiniz. Şimdi tutmaç çorbasını birlikte hazırlamaya başlayabiliriz. Kolay gelsin.

Tutmaç çorbası için gerekli olan malzemeler
Sos malzemeleri
Tutmaç çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir tencerenin içinde yeşil mercimekleri suyunu koyarak kısık ateşte pişirin. Böyle ağır ağır pişsin, gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz. Başka bir tencerenin içinde ise erişteleri suyun içine biraz tuz ilave ederek haşlamaya başlayın. Yeşil mercimekler pişince süzerek, eriştelerin içine atın. Bunların kısık ateşte birlikte pişmelerini sağlayın. Bu arada sizde çorbanın sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Sosu bir kâsenin içine hazırlayın. Sarımsakları iyice döverek süzme yoğurt ve tuzla birlikte karıştırın. Ancak tuz oranına dikkat etmelisiniz. Çünkü çorba pişerken de tuz atmıştınız. Şimdi küçük bir sos tavasının içinde tereyağını eritin. İçine kuru nane, kırmızı pul biber baharatlarını atın. Hafifçe döndürdükten sonra, tereyağını yakmadan ocağı kapatın.

Ocaktaki çorba piştiyse, çorba kaselerine paylaştırın. Bunların üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu ve kızdırılmış baharatlı tereyağını gezdirin. Tutmaç çorbasını sevdiklerinize sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }