{ "title": "Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/terbiyeli-sehriyeli-tavuk-corbasi-9627.jpg", "date": "19.01.2024 13:34:36", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası, çok sağıklı bir besindir. Çorba günlük olarak tüketilmesi gereken bir yemektir. Bütün çorbalar çok yararlıdır. İçerisine giren besine göre sağlığa faydalıdır. Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası içerisinde bulunan tavuk nedeni ile çok yararlıdır. Tavuk eti, kalsiyum ve fosfor açısından oldukça zengindir. Kemik gelişimi için çok önemlidir. İçerisinde bulunan fosfor gözler için oldukça yararlıdır. İçerisinde bulunan B6 vitamini sayesinde kan akışını ve vücutta dolaşım sistemini düzenler. Kalp krizi riskini düşürür. Ciltteki kırışıkları önler ve saç sağlığını korur. Beyin hatalıklarına karşı koruyucudur. Kansere karşı koruyucudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sinirleri yatıştırır. Rahat uyumayı sağlar. Protein bakımından çok zengindir. Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası bu nedenden dolayı çok yararlıdır. Çorba, soğuk algınlığına iyi gelir. Birçok hastalığın en iyi ilaçlardan diyebilmek mümkündür.

Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası malzemeleri
Terbiyesi için
Üzeri için
Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır?

İlk olarak tavuk göğsü bir tencereye koyulur ve üzerine su eklenir. Tavuk eti pişirilir. Pişen tavuk göğsü ince bir şekilde didiklenir. Tavuk suyu süzgeçten geçirilir. 7 bardak olmalıdır. Tavuk suyu kaynatılır ve kaynayan tavuk suyunun içerisine tel şehriye eklenir. Şehriyeler pişince içerisinde didiklenmiş tavuk göğsü de eklenir ve 10 dakika kadar pişirilir. Bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve un iyi bir şekilde çırpılır. Pürüzsüz olmalıdır. Tencereden bir kepçe tavuk suyu alınır ve karışıma eklenir karıştırılır. Tekrar birkaç kepçe alınır ve yavaş yavaş eklenirken karıştırılır. Bu şekilde terbiye ılımış olur. Terbiye yavaş yavaş suya eklenir. Eklenirken hızlı bir şekilde karıştırma işlemine devam edilir. Kaynatılır ve isteğe göre istenildiği kadar tuz ilave edilir. Ocaktan alınır. Bir tavaya yağ koyulur ve kızdırılır. Altı kapandıktan sonra içerisine kırmızı pul biber ve nane ilave edilir. Servis tabağına çorba alınır ve üzerine hazırlanmış yağ gezdirilerek servis edilir.
" } ] }