{ "title": "Terbiyeli Kereviz Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/terbiyeli-kereviz-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 23:22:50", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Terbiyeli Kereviz Çorbası, Terbiyeli kereviz çorbası oldukça lezzetli bir çorba çeşididir. Lezzetinin yanı sıra düşük kalorili olması ve sağlıklı olması bakımından özellikle de diyet yapan ya da formunu korumak isteyen kadınların da vazgeçilmezidir. Çünkü 1 adet kereviz sadece 16 kalori civarındadır. Kerevizi çiğ olarak ya da çorbasını ve yemeğini yaparak tüketmek mümkündür. Bu yazımda sizlere kerevizin çorbası nasıl yapılır onu anlatacağım. Umarım sizler de en az benim kadar beğenirsiniz.

Terbiyeli Kereviz Çorbası İçin Gerekli Malzemeler (6 kişilik)
Terbiyeli Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak 1 orta boy kereviz alınır ve soyulup iri iri doğranır. Ardından havuç iyice yıkanıp soyulduktan sonra iri iri doğranır. Patates de aynı şekilde soyulup, iri iri doğrandıktan sonra, 1 ota boy kuru soğan alınarak soyulur ve küçük küçük yemeklik doğranır. Daha sonra, çorbanın pişeceği tencerenin içine 6 su bardağı dolusu su ile bir çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu eklenir ve orta ateşte kaynatılır. Kaynayan limonlu suyun içine daha önceden doğranılmış olan sebzeler eklenir ve tüm sebzeler yumuşayana dek kaynatma işlemine devam edilir. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra tencere ocaktan alınır ve sebzelerin suyu ayrı bir kabın içerisine iyice süzüldükten sonra, sebzeler bir karıştırıcı ya da çatal ile püre haline getirilir. Daha sonra ise sebzenin ayrı bir kaba alınan suyu tekrar tencereye eklenir ve püre ile iyice karıştırılır. Ayrı bir tencerenin içine 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyulur ve orta ateşte ısıtılır. Zeytinyağı ısınınca, içine 1,5 çorba kaşığı un eklenir ve un pembeleşene dek kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Un pembeleşince içine azar azar süt eklenir. Bu esnada karıştırma işlemine de devam edilir. Son olarak, çorbanın içine 1 tutam muskat ve göz kararı tuz da eklenip yaklaşık 5 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır. Hazır olan çorba, servis kâselerine doldurulduktan sonra, üzerine bir tutam taze çekilmiş karabiber serpilir ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }