{ "title": "Terbiyeli Ispanak Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/terbiyeli-ispanak-corbasi-779.jpg", "date": "21.01.2024 03:06:37", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Terbiyeli ıspanak çorbası, ana maddesi ıspanak olan çok sağlıklı bir besindir. Ispanak çok yararlı ve önemli sebzeler arasındadır. Çorba özellikle kış aylarında çok sık tüketilmesi gereken şifa deposudur. Önemli bitkisel bir ilaç demek mümkündür. Ispanak şifalı bir yiyecektir. İçerisinde çok fazla mineral ve vitamin bulundurmaktadır. Demir, fosfor, A, B, K vitaminleri, kalsiyum, bakımından zengindir. Kemik erimesini önler. Sinir sistemini korur, beyin gelişimi için önemlidir. Bu yüzden hamile kadınlar ve çocukların ıspanak tüketmesi gerekmektedir. Kansızlık hastalığını önler. Akne gibi cilt hastalıklarını engeller. Ispanak tam bir kalp dostudur. Kalp krizini ve kalp hastalıklarını önler. Prostat kanserini önler. Migren hastalığı olan kişiler mutlaka ıspanaklı yemekleri ya da ıspanak çorbasını tüketmelidir. Çünkü ıspanak migren rahatsızlığını ortadan kaldırmaktadır. Göz hastalıklarını, katarakt gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Cilt kanserlerine ve mide kanserine yakalanma riskini düşürür. Sindirim sistemi, kabızlık gibi sorunlara iyi gelmektedir.

Terbiyeli ıspanak çorbası tarifi malzemeleri
Terbiyesi için
Üzeri için
Terbiyeli ıspanak çorbası tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak havuç iyi bir şekilde yıkanır. Daha sonra havuç ve sarımsak rendelenir. Ispanaklar yıkanır ve yemeklik şeklinde doğranır. Bir tencereye sıvı yağ koyulur. İçerisine havuçlar koyulur ve sotelenir. Sotelenmiş olan havucun içerisine doğranmış ıspanaklar ve sarımsakta ilave edilir ve sotelenir. Daha sonra sotelenmiş sebzelerin içerisine tuz ve su ilave edilerek orta ateşte pişene kadar kaynatılır. Sebzeler pişerken terbiyesini yapmak için bir kaba yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyu ve su koyularak iyice pürüzsüz olarak çırpılır. Daha sonra kaynayan sebzeli sudan bir kepçe alınır ve terbiyenin içerisine koyularak çırpılır. Daha sonra hazırlanan terbiye hızlı bir şekilde tencereye dökülürken bir yandan da hızlı bir şekilde karıştırılır. Üzeri için bir tavaya tereyağı koyulur ve eritilir. Tereyağı eridikten sonra içerisine kırmızı toz biber ilave edilir ve 1 dakika kadar kavrulur. Daha sonra pişen terbiyeli ıspanak çorbasının üzerine gezdirilir ve sıcak bir şekilde servis edilir.
" } ] }