{ "title": "Terbiyeli Et Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/terbiyeli-et-corbasi-8373.jpg", "date": "21.01.2024 06:22:55", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Terbiyeli et çorbası: Etten yapılan bu enfes çorba lezzeti ile bilinmektedir. Hemen hemen herkes tarafından sevilen bir çorba çeşididir. Besin değeri oldukça yüksektir ve doyurucu özelliği ile bilinmektedir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Sofralarda özellikle çocuk gelişiminde etkili bir yere sahiptir. Kemik gelişimi döneminde olan çocukların yemek öğünlerinde sıkça bulundurulması gereken bir çorbadır. Özellikle kış aylarında vücuda direnç kazandırdığı için sofralarda sıkça yer verilmesi gerektiğini düşündüğümüz terbiyeli et çorbası tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Mutlaka ev halkına bu eşsiz lezzetin sunumunu yapmanızı tavsiye ederiz. İşte terbiyeli et çorbası tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Terbiyeli et çorbası için gerekli malzemeler
Terbiyeli et çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle kemikli etleri düdüklü tencere içerisine koyun. Üzerine suyu ekleyerek ocağın altını açın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte etleri pişirin. Yarım saat kadar piştikten sonra ocağın altını kapatarak düdüklü tencerenin havasını alın, tencerenin kapağını açarak etleri bir tabağa alın. Kemik üzerindeki etleri soğuduktan sonra didikleyerek kemikleri çıkarın. Ayrı bir tencere içerisine limon suyunu ve yumurta sarısını ilave edip biraz karıştırın. Daha sonra yoğurdu ilave ederek iyice çırpın. Son olarak unu da ekleyerek hep beraber malzemeleri çırpın. Daha sonra düdüklü tencere içerisindeki et suyundan 1 kepçe alarak hazırlanan karışımı içerisine ilave edin. Hazırlanan karışımın içerisine artık et suyunu tencere içerisine ilave edin. Et suyunu ilave ederken yavaş yavaş eklemelisiniz ve bir taraftan da hızlı hızlı çırpmaya devam etmelisiniz. Artık ocağın altını açın ve kaynayana kadar devamlı olarak karıştırın. Bu arada ayrı bir tava içerisinde tereyağını kısık ateşte eritin ve içerisine kuru naneyi ilave edin. Ocağın altını kapatarak kırmızı pul biberi de ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra tencere içerisindeki karışım içerisine ilave edin. Tencere içerisindeki çorba kaynayınca tabak içerisinde önceden didiklenerek hazır edilmiş etleri çorba içerisine ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak çorbayı 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatın. Artık terbiyeli et çorbası hazır. Tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }