{ "title": "Tavuklu Un Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuklu-un-corbasi-6292.jpg", "date": "21.01.2024 09:20:26", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Tavuklu Un Çorbası, çorba Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesidir. Birbirinden farklı şekillerde çorbalar yapmak mümkündür. Doyurucu ve besleyici olan bu çorba yediden yetmişe herkes tarafından sevilerek tüketilir. Çorbaya lezzet katan en önemli unsur tavuk eti ve tavuk suyudur. Soğuk kış günlerinde gribe, nezleye ve soğuk algınlığına oldukça iyi gelir. Tam bir şifa kaynağıdır. İçerisine sarımsak konulması tadının daha bi güzel olmasını sağlar. Çoğu insan yapılış aşamaları sebebiyle işkembe çorbasına benzetir. Yapımı ve hazırlaması oldukça kolaydır. Aynı zamanda çok da ekonomiktir. Çok kısa sürede hazırlanarak ana yemek öncesi başlangıç olarak sofralarda sunumu yapılabilir.

Tavuklu Un Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Tavuklu Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuklu un çorbası yapımı için tavuk göğsünün hazırlanması yeterlidir. Diğer malzemeler için herhangi bir hazırlığa gerek yoktur. Tavuk göğsü iyice yıkandıktan sonra derin bir tencereye alınır. Üzerine 1 litre su konularak ocağa alınır ve haşlanmaya bırakılır. Arası sıra çatal yardımıyla kontrol edilerek tavuğun pişip pişmediği kontrol edilir. Tavuk piştikten sonra bir kenara alınarak soğumaya bırakılır. Sarımsakların kabukları soyulur ve sıkacak ile sıkılır Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve sarımsaklar konulur. Kısık ateşte sarımsaklar yanmayacak şekilde çok az kavrulur. Üzerine un ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Burada en önemli unsur unu, kokusu çıkıncaya kadar kavurmaktır. Aksi takdirde un kokusu çorbada fark edilecek ve bu da çorbanın tadının bozulmasına neden olacaktır. Un kavrulduktan sonra tavuk suyu süzgeçte süzülerek unun üzerine ilave edilir. Bu esnada unun topaklanmaması için tel çırpıcı ile sürekli karıştırmakta fayda vardır. Soğuyan tavuk göğsü kesme tahtasına alınarak küçük küp şeklinde doğranır ve kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Son olarak çorbanın içerisine tel şehriye ve tuz ilave edilir. Tel şehriye ile çorbanın kıvamı koyulaşacağı için su ilavesi yapılabilir. Şehriyeler şişip çorba kıvam bulunca ocaktan alınır. Çorbanın toplamda pişme süresi yaklaşık 15-20 dakika kadardır. Tavuklu un çorbası bir süre oda sıcaklığında ılındıktan sonra çorba kaselerine pay edilir. Ayrı bir tavada nane ve kırmızı pul biber sıvı yağda iyice kızdırılır. Kaşık yardımıyla çorbanın üzerine gezdirilerek sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }