{ "title": "Tavuklu Tel Şehriye Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuklu-tel-sehriye-corbasi(1).jpg", "date": "18.01.2024 22:23:53", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Tavuklu tel şehriye çorbası, soğuk kış günlerinde, nezleye ve gribe karşı yapılacak en güzel çorba çeşitlerimizden bir tanesidir. Özellikle çocukların da çok beğenerek tükettikleri tavuklu tel çorbasını önereceğimiz tarif ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Tavuklu tel şehriye çorbası hazırlarken dikkat edeceğiniz en önemli ayrıntı tel şehriyenin aşırı pişmemeiş olmasıdır. Şehriyenin ayarını iyi yapmanız halinde çorbanız harika görünecek ve inanılmaz lezzette olacaktır.

Tavuklu Tel Şehriye Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavukgöğsünü temizleyip yıkayın ve uygun büyüklük de bir tencerenin içerisine alın. Tavuk etinin üzerine sıcak su ve tuz ilavesi yapıp haşlanması için ocağın üzerine yerleştirin. Tavuk etinin haşlanırken üzerine tuz serpiştirilmesi etin daha lezzeti olması açısındna önemlidir. Hatta bu aşama da etin üzerine limon suyu da damlatabilirsiniz. Etin pişme aşamasında normal tencere değil de düdüklü tencere tercih edebilirsiniz. Düdüklü tencerede yemek her zaman normal tencereye göre daha hızlı pişmektedir. Tavuk eti iyi bir şekilde piştikten sonra tencerenin içerisinde alın ve çatal yardımıyla didiklemeye başlayın. Sıcak suyun içerisinden alacağınız için ilk başlarda didiklemek de zorluk çekebilirsiniz. Çatal kullanarak tavuk etini parçalar iseniz elleriniz de etin ısısından dolayı yanmayacaktır. Parçalanmış olan tavuk etlerini bir tabağın içerisine alın ve çorbanın diğer malzemelerini hazırlamaya geçin. Bunun için öncelikle çorbanın pişeceği tencerenin içerisine yağ ilavesi yapın. Yağın içerisine unu ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra ise tencereye tel şehriyeleri ilave edip hafif kavurun. Şehriyelerin rengi değişince içerisine salçayı ilave edip karıştırın.

Salça ile buluşmuş olan malzemelerin içerisine haşlanmış olan tavuk etinin suyundan ilave edip kaynamaya bırakın. Çorbanın suyu kaynamaya başladığında ise içerisine tekrar tavuk etlerini ilave edin ve birkaç taşım kaynamaya bırakın. Çorbanın tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberini üzerine serpiştirin. Eğer tavuk etini haşlarken fazla tuz kullanmış iseniz çorbaya tekrar tuz katmanıza gerek yoktur.

Hazır hale gelmiş olan tavuklu şehriye çorbasının limonunu ilave edin. Arkasından yıkayıp temizlediğiniz ve ince kıyım yaptığınız maydanozları ilave edip karıştırın. Çorbayı servis tabaklarına alın ve sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }