{ "title": "Tavuk Suyuna Tel Şehriye Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuk-suyuna-tel-sehriye-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:02:16", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "
Tavuk suyuna tel şehriye çorbası, soğuk kış aylarında çoğumuzun yakalandığı kış hastalıklarına, içimizi ısıtan sıcak içeceklerin yanında en etkili olanıdır tavuk suyuna tel şehriye çorbası. Hasta çorbası olarak da adlandırılır. Bu çorbanın son zamanlarda yayınlanan sağlık kitapların da çok önemli ve en etkili balgam söktürücü olarak uzmanlar tarafından bildiriliyor. İçindeki bazı maddelerin öksürük şuruplarında yer alan balgam söktürücü özelliği barındırıyor. Kış hastalıklarından biri olan grip ateşli olduğu zaman vücuda tuzlu sıvı girdiği için iyileşmesinde etkili olmaktadır. Mide rahatsızlıkları ve üst solunum yolları için bire bir şifa kaynağı çok güzel bir çorbadır. Nefesi açar, öksürüğü kesmede faydalı, eklem ağrılarını azaltır ve vücutta oluşan halsizlik ve kırgınlığı keser.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü ve derisinden ayırdığımız tavuk butlarını soğanlarla birlikte haşlayalım. Haşlanan etleri küçük küçük doğrayalım. Ayrı bir çorba tenceresinde unu ve tereyağını kavuruyoruz. Kavurduğumuz unun üstüne tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Daha sonra sarımsakları döverek, doğranmış tavuklara katıyoruz. Tekrar çorbanın üstüne karabiber atıp işlemimizi bitiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }