{ "title": "Tavuk Suyuna Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuk-suyuna-corba.jpg", "date": "21.01.2024 16:37:32", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Tavuk Suyuna Çorba, Tavuk suyuna çorba yurdumuzda hemen hemen her yörede yapılan ve oldukça sık kullanılan bir yemektir. Yapılışının kolay oluşu ve ucuz maliyeti ile hemen her sofrada yer alan bir besindir. Yüksek besin değerine sahip bu yemek özellikle kış aylarında fazlaca tüketilmektedir. Tavuk suyu ile yapılan birçok çorba çeşidi mevcuttur. Tavuk suyu ile şehriye ve pirinç gibi ürünlerle yapılan çorbaların yanında sebze ve yoğurtla yapılan çorbalarda vardır.

Tavuk Suyuna Çorba Malzemeleri
Terbiyesi için
Tavuk Suyuna Çorba Nasıl Yapılır?

Budun derisi soyularak but, göğüs eti ve soğan haşlanır. Tereyağı ve un kavrulur. Haşlanmış olan etler sudan alınarak küp-küp doğranır ve et suyuna iki litre olacak şekilde su eklenir. Bu sudan kavrulan unun üzerine azar azar karıştırılarak ilave edilir. Başka bir kapta yumurta sarısı, un ve limon suyu iyice çırpılarak çorbanın terbiyesi hazırlanır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Terbiyenin çorbaya eklenmesi sırasında sürekli karıştırılması gerekmektedir. Dövülen sarımsaklar ve doğranan etlerde tencereye ilave edilerek on dakika kaynamaya bırakılır. Son olarak tuz ve baharatlar eklenerek çorba servis edilir.
" } ] }