{ "title": "Tavuk Suyu Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuk-suyu-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 06:03:41", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Tavuk Suyu Çorbası, Tavuk suyu çorbası yurdumuzda hemen her yörede pişirilen ve yapımı ile oldukça kolay olan yüksek besin değerine sahip bir yemektir. Özellikle kış aylarında gribin tedavisinde oldukça yardımcı bir besindir. Bu çorba sade pişirileceği gibi içerisine tel şehriye, pirinç ve sebzeler ilave edilerek farklı şekillerde hazırlanabilir. Her yöreye göre farklı pişirme şekilleri olabilir. Örneğin terbiyeli tavuk suyu çorbası en çok Iğdır yöresinde tercih edilen bir çeşittir. Birçok çorba çeşidinde oldukça sık kullanılan tavuk suyu ile pişirilen çorbaların başında şunlar gelmektedir;

Tavuk Suyu Çorbası Malzemeleri
Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk budunun derisi soyulur ve tavuk göğsü, but ve soğan iyice haşlanır. Başka bir kapta tereyağı ve un kavrulur. Etin suyu alınarak üzerine iki litre olacak şekilde su eklenir ve kaynatılır. Bu sudan azar azar kavrulan unun üzerine ilave edilir ve karıştırılır. Sarımsaklar ezilerek önceden haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış olan tavuk etiyle birlikte tencereye ilave edilir. Son olarak tuz ve karabiber eklenerek çorba on dakika kaynamaya bırakılır.
" } ] }