{ "title": "Tavuk Suyu Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuk-suyu-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 20:12:29", "author": "YAKUP ŞANLI", "article": [ { "article": "Tavuk Suyu Çorba, Mevsim geçişlerinde özellikle de kıştan bahar ayına geçerken vücudumuzda kas, eklem, boyun, sırt ve omuz ağrıları beliriyor. Bilhassa yorgunluk ve ruhsal sıkıntılar ise cabası. Bu dönemde yediklerimize son derece dikkat etmeliyiz. Tavuk suyunun eklem ağrılarını azaltıp, sinüsleri açtığı kanıtlanmıştır. Böylesi dönemler için mutlaka denemeniz gerekebilir.

Tavuk Suyu Çorba Malzemeleri
Tavuk Suyu Çorba Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuklarımız güzelce yıkayıp, buttaki deriyi soyalım (Deriyi seviyorsanız soymayın.) Soyulmuş ve yıkanmış soğanları yıkayıp büyük büyük dilimlenen tavuk ile bir miktar su ile haşlayalım. Tavuklar dağılacak şekilde kaynayınca ocağı kapatıp, tavukları çıkartalım. Haşlanmış tavuklar biraz soğuduktan sonra etlerini birbirinden ayıralım. Yemek içinde soğanı sevecekseniz onu da birbirinden ayıralım. Başka bir kap içerisinde tereyağı ve unu kavurun. Un tamamen kabarıp un kokusu çıktıktan sonra yaklaşık 1,5-2 litre suyu ekleyin. Suyu eklerken bir yandan da karıştırmaya devam edin. Sonra içine mevcut tavuk suyunu ve birbirinden ayrılmış tavukları atın. Suyunun tadına bakın ve tuzunu ayarlayın.10-15 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Taşmaması için kapağı hafif aralık bırakın. Tavuk suyu çorbanız hazır.

Afiyet olsun, sağlıcakla kalın

" } ] }