{ "title": "Tavuk Suyu Çorba Terbiyesi", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuk-suyu-corba-terbiyesi.jpg", "date": "21.01.2024 22:21:48", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Tavuk Suyu Çorba Terbiyesi, Cumartesi'den beri İstanbul'da havalar güzel gidiyor, hava sürekli acık. Ne zaman kış gelecek ne zaman kar yağacak diye beklerken evin içerisinin güneş ışınlarıyla doluyor olması aslında beni mutlu etmiyor değil. Fakat etrafta dolaşan, geçtiğimiz hafta bizim eve de gelen grip salgının geçmesi için bir kar yağsa fena da olmaz hani diyorum. Kar yağışı mikropları azaltsa artık. Ofiste sürekli olarak her köşeden öksürük, aksırık sesleri geliyor, haftanın en az birkaç günü işe gelmeyenler oluyor. Bu sebepten dolayı aslında hastalık geçse de yine tehlikesi kol geziyor. İşte bu sebepten dolayı yine bir çorba tarifi ile karşınızdayım.

Tavuk Suyu Çorba Terbiyesi Malzemeler:(4 kişilik)
Tavuk Suyu Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Daha önceden haşlanan tavuğun suyunu kullandım fakat evinizde yoksa, yapmanız gereken yaklaşık olarak 1/2 kg tavuk etini (Kemikli-kemiksiz fark etmez, eti kullanacağınız duruma göre tercih edebilirsiniz) bir kadar miktar tuz atıp haşlayarak tavuk suyu elde edebilirsiniz. Tavuğun yağlı olan bölümü kullanılırsa neticenin daha iyi olacağını söyleyebilirim. Tavuk suyunu tencereye koyup bir taşım kadar kaynatıyoruz. Kaynayan suya tel şehriyeleri atıyoruz. Bir kasede, yumurta sarısı, limon suyu ve unu iyice çırpıyoruz. Kaynamakta olan çorbanın suyundan bir miktar ilave edip, unun topak kalmaması için karışımı iyice inceltiyoruz. (Ben her ihtimale karşı terbiyeyi tel süzgeçten geçirerek katarım, size de bunu tavsiye ediyorum.) Tel süzgeci kaynamakta olan çorbanızın üzerine tutup yapılan karışımı yavaş yavaş çorbamıza katıyoruz ve kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Terbiyesini kattığımız çorbayı şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4-5 dk. Daha pişiriyoruz. Bu aşamada tuzunu koyabiliriz edebiliriz. Bir tavada tereyağını eritiyoruz. Çorbamız pişince üzerine tereyağı döküp servis ediyoruz.

Not: bu çorbanın içerisine bir miktar kadar tavuk eti de didiklenerek koyulabilir, bu şekilde daha da lezzetli bir çorbanız olacaktır. Çorbanız koyu olursa bir miktar sıcak su ilave ederek, açabilirsiniz.
" } ] }