{ "title": "Tavuk Paça Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuk-paca-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:33:11", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Tavuk Paça Çorbası, Oldukça zengin yemek çeşidiyle, ülkemiz yemek kültürü bakımından oldukça zengindir. Her yemeğin yanına, çorba yapılarak, soframızı zengin bir görüntüye ulaştırabiliriz. Çorba çeşitlerimiz oldukça fazladır ve biz bunlara, baharat, sarımsak sosu, sirke, krema ilave ederek daha lezzetli tatlar oluşturabiliriz. Şu an vereceğimiz çorba tarifinde bu tatların hepsi mevcuttur. Çorbalar, sebzeli, etli, tavuklu, balıklı, tahıllı olarak çok çeşitli malzemeler kullanılarak yapılabilir. Tavuk ve sebze çorbalarına, krema çok yakışır. Et ve tahıl çorbaları ise terbiyeleme işlemi ve baharatlı limon sosları yakışır. Tabi ki bu durum damak zevkine göre değişir. Sizlere vereceğimiz tavuklu paça tarifi her yöre de kullanılan çok besleyici ve çok pratik bir çorbadır. Evlerde ve lokantalarda çok fazla talep gören çorba tarifini sizlerle paylaşalım.

Tavuk Paça Çorbası Tarifi Malzemeleri
Yapılışı: Öncelikle tüm tavuğumuzu yıkayıp, düdüklü tencereye alınır. Kısık ateşte 30 dakika pişiririz. Pişen tavuklar suyundan ayrılır ve başka bir kapta ince ince doğranır. Tavuk suyunu ocaktan alınmaz, başka bir kapta un ve bir bardak su ile karıştırılarak, tavuk suyunun üzerine eklenir. İnce doğranmış sarımsak da ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir. Tuzu eklenen çorba ocaktan alınır. Başka bir tavada yağ ve pul biber yakılarak çorbanın üzerinde gezdirilir. Çorba sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }