{ "title": "Tavuk Göğsü Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuk-gogsu-corbasi-2078.jpg", "date": "20.01.2024 13:13:45", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Tavuk Göğsü Çorbası hem çok lezzetli hem de yapımı kolay bir kış çorbasıdır. Özellikle sık sık nezle ve grip olan kişilerin bağışıklık sistemini geliştirmek ve kışı rahat atlatmak için sık tercih edebileceği güzel bir çorba olarak ayrıca da son derece lezzetli bir çorba olarak bol bol tüketilebilir. Özellikle okul çağındaki çocukların veya soğuk alanlarda dışarıda çalışan kişilerin sıkça tercih edebileceği aynı zamanda akşam yemeklerinde mideyi rahatlatan ve ana yemeğe hazırlayan besleyici bir çorbadır.

Tavuk Göğsü Çorbası Malzemeleri
Tavuk Göğsü Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencereye bol su koyulur ve içine bir diş sarımsak bir baş bütün kabukları ayıklanmış soğan ve tavuk göğüsleri koyulur ve tavuk göğsü iyice pişene kadar kaynatılır. Tavuk göğsü pişince su süzülür ve başka bir tencereye alınır. Tavuk göğsü bir süre soğurken tavuk suyu içine dikkatlice sıcaklığı ayarlanarak terbiye eklenir. Bunu yapmak için yoğurt bir kaba alınır içine bir yumurta sarısı ve iki çorba kaşığı un koyulur ve iyice karıştırılır. Tavuk suyu ile sıcaklığı ayarlanır ve tamamı tencereye alınana kadar yavaş yavaş karıştırılarak katılır, kaynayana kadar karıştırılır, tavuk göğsü ince ince doğranır ve çorbaya katılır beş dakika daha kaynatılır ve kapatılmaya yakın üç diş sarımsak dövülerek çorbaya katılır. Bir sos tavasında tereyağı eritilir içine kırmızı pul biber ve karabiber atılır ve çorbanın üzerine eklenir.

Afiyet Olsun.
" } ] }