{ "title": "Tavuk Etli Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuk-etli-corba-2014.jpg", "date": "19.01.2024 22:58:02", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Tavuk etli çorba; dertliye deva hasta ise şifa bir çorbadır. Özellikle soğuk kış günlerinde mutlaka bol limon ile tüketilmesinde büyük fayda bulunmaktadır. Küçük çocukların ek gıdaya alıştırılmasında tavsiye ederim. Ben arpa şehriye ve içerisine sebze kullanmayı tercih ediyorum. Et suyunu her zaman hazırlamak zor olacağından ben et pişirdiğim zamanlarda etin suyunu biraz koyu yaparak küçük plastik kaplarda tek kullanımlık olarak saklıyorum. Zor zamanlarda oldukça pratik oluyor. Tavuk etli çorbanızın lezzetli olmasını istiyorsanız tavuk etinin yağlı kısımları ile yapmanızı tavsiye ederim. Göğüs kısmı eti hazırlamak açısından pratik olsa da eti sert olur. Bu nedenle tavuk budunu tercih edebilirsiniz. Bu tarif umarım sizlerin de işine yarar. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Tavuk etli çorbanın malzemeleri
Tavuk etli çorba nasıl yapılır?

Çorbanın yapımına eti pişirmek ile başlayalım. Eti haşladıktan sonra sudan çıkartın ve küçük küçük didin. Diğer tarafta kuru soğanı blenderden geçirin. Sivri biber ile domatesleri de kabuklarını soyarak çok ufak doğrayın. Çorba tenceresinin içerisine sıvı yağı dökün. Soğan ve yeşil biberi biraz da tuz ekerek kısık ateşte iyice öldürün. Üzerine domatesleri ilave edin. Biraz kavrulduktan sonra salçaları da atın ve et suyu ile kaynar suyu ekleyin. Kaynayan çorbanın üzerine şehriyeleri ve didiklenen etleri boşaltın ve pişene kadar kaynatın. Pişen çorbanız üzerine nane, tuz ve baharatları da ekleyin. Tavuk etli çorbanız hazır. Servis kasesine boşalttığınız çorbanın üzerine maydanoz doğrayın ve limon ile servis yapın.

Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }