{ "title": "Tavuk Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tavuk-corbasi(2).jpg", "date": "20.01.2024 09:19:51", "author": "ÇAĞRI YENMEZ", "article": [ { "article": "Tavuk çorbası Türk mutfağı ile hemen hemen tüm kültürün sofrasında bulunur. Yapımı basit olduğundan tavuk göğsü haşlanıp suyuna şehriye veya şehriye konularak haşlanır.

Tavuk Çorbası Malzemeleri
Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü üstünü su geçecek kadar su ekleyerek tencerede haşlayın. Çorba haşlanırken sizde bir yandan yağ ile unu kavurun.
Kavrulan una yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Kaynamaya başlayınca şehriyeleri ekleyin ve ara ara karıştırarak orta ateşte pişirin.
Kaynama başlayan çorbaya şehriyeyi ve haşlanan tavukları göğsünü didikleyerek ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek pişirmeye bırakın.
Bu sırada bir kâsenin içine yumurta yoğurt ve limon suyunu alarak çırparak terbiyeyi hazırlayın. Hazırlanan terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
Karıştırarak 3-5 dk daha pişirin. Ayrı bir tava yağ, pul biber ve kekiği hafifçe kavurun ve çorbayı servis yapmadan önce üzerine gezdirin.

Afiyet Olsun.
" } ] }