{ "title": "Tarhana Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tarhana-corbasi(2).jpg", "date": "20.01.2024 08:53:48", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tarhana çorbası, yöresel çorba tariflerinden biridir. Tarhana yapımı özellikle batı bölgelerinde çok yaygındır. Yaz döneminde olgun domates, kırmızı salçalık biber, kuru soğan, tarhana otu gibi malzemelerin iyice kaynatılmasıyla elde edilen karışımla tarhana hazırlanır. Bu yoğun karışıma un, irmik ve süzme yoğurt ilave edilerek hamur yoğurulur. Daha sonra bu hamur her gün yoğrularak yaklaşık 10 gün kadar beklenir. Daha sonra serilerek kurutulur ve ovalanarak kışlık tüketmek üzere tarhana hazırlanır. Tarhana yapılan evlerde buram buram kokusu yayılır. Hatta taze tarhananın lezzetine doyum olmaz. Bu çorbanın kışın üst solunum yolu hastalıklarına bile iyi geldiği bilinir. Yöresel olarak çeşitli şekillerde pişirilen bir çorbadır. Bazı yerlerde sade pişirilen tarhana çorbasının içine, bazen şehriye, haşlanmış nohut ilave edilir. Bazı yörelerde kıymayla hazırlanır. Şimdi birlikte tarhana çorbasının klasik tarifini birlikte hazırlayalım. Kolay gelsin.

Tarhana çorbası için gerekli malzemeler
Tarhana çorbası nasıl yapılır?

İlk başta tarhanayı bir kâseye koyarak içine su ilave edin. Bu şekilde 1-2 saat bekletilirse, çorbanız pütürlü de olmaz. Daha sonra tencerenin içine zeytinyağını koyun. Ocakta kızdırdığınız yağın içine rendelenmiş domatesi koyun. Domates olmazsa içine domates salçasını koyun. Bunu orta ateşte pişirmeye başlayın. Ardından tencereye et suyunu ilave edin. Eğer et suyu olmazsa, normal su ve et suyu tableti koyabilirsiniz. Bunun içine kâsede erittiğiniz tarhanayı ilave edin. Tarhana çorbasının suyunu fazla koymayın. Eğer kıvamı koyu olursa sonradan ilave edebilirsiniz. Şimdi ağır ateşte sürekli karıştırarak çorbanızı pişirin. İçine yeteri kadar tuz koyabilirsiniz. Tarhana çorbasının kıvamı koyulaşıp, kaynadığı zaman servise hazır hale gelir. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine kuru nane koyarak, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }