{ "title": "Tarhana Çorbası Çeşitleri", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tarhana-corbasi-cesitleri-9142.jpg", "date": "20.01.2024 22:01:39", "author": "emine mutlu", "article": [ { "article": "
Tarhana çorbası çeşitleri, Tarhana çorbası, geçmiş dönemlerden bu dönemlere kadar yöresel çorbalardan en çok sevilen çorba türüdür. Özellikle 1980'lere kadar ülkemizin maddi olarak çok zor günler geçirdiği dönemlerde insanlar sabah kahvaltısında peynir, zeytin gibi yiyecekler bulamadıkları için tarhana çorbası ile kahvaltı yapmışlardır. İçerisinde birçok vitamin barındıran tarhana çorbası Maraş'ın, İç Anadolu'nun, Marmara'nın ve Ege dahil birçok bölgenin kendine özgü tarhana çorbası tarifi vardır. Tarhana çorbasını salçalı, şehriyeli, yoğurtlu, kıymalı gibi farklı lezzetteki malzemelerle pişirilir. Tarhana çorbası çeşitleri oldukça fazladır.

Tavuk sulu tarhana çorbası için gerekli malzemeler
Tarhana çorbasının yapımı: Orta boy tencerenin içine zeytinyağını koyalım. Üzerine ev yapımı domates salçasını ilave ederek kısık ateşte salçayı kavuralım. Domates salçası kavrulduktan sonra üzerine tavuk suyunu ilave edelim. Ardından tarhanayı da ilave ederek karıştıralım. Çorbanın içine nane, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım. Burada unutulmaması gereken bir nokta tarhana çorbasını pişirirken sürekli karıştırılması gerektiğidir. Kısık ateşte sürekli karıştırılan tarhana çorbası, bir süre sonra kıvamı yoğunlaşacaktır.

Kıymalı tarhana çorbası için gerekli malzemeler
Kıymalı tarhana çorbası yapımı: Tarhanayı bir kâsenin içine alarak bir bardak su ilave edelim ve ıslanması için bekleyelim. Tenceresinin içine tereyağını koyarak kavurmaya başlayalım. Soğanları küp-küp doğrayarak tereyağının içerisine koyalım. Soğanları kavrulduktan sonra üzerine el yapımı domates salçasını ilave ederek kavurmaya devam edelim. Üzerine dana kıymayı ve kırmızı biberi ilave edilerek suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim. Islattığımız tarhanayı da tencerenin içerisine koyarak üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştırmaya başlayalım tarhana çorbası koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. En son bir miktar tuz ekleyip altını kapatın. Hemen servis tabağına koyarak misafirlere ikram edebilirsiniz. Bu iki tariften başka tarhana çorbası çeşitleri mevcuttur. Kendi damak zevkinize göre kıymalı, şehriyeli ve salçalı çeşitlerini de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }