{ "title": "Tandır Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/tandir-corbasi(1).jpg", "date": "23.01.2024 03:15:57", "author": "Serap ŞEVKAY", "article": [ { "article": "Tandır Çorbası, Afyon 'un yöresel bir çorbasıdır. Afyon yöresinde sıklıkla yapılan bu enfes çorbaya bayılacaksınız. Misafirlerine değişik bir menü hazırlamak isteyenler bu enfes lezzeti menülerine ekleyebilirler.

Tandır Çorbası Malzemeleri.
250 gram dana eti
• 1 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı yoğurt
• 2 tane yumurta sarısı
• 2 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• Kırmızı pul biber ve tuz
Tandır Çorbası Nasıl Yapılır?

250 gram dana etini birkaç parçaya ayırın. Ayırdığınız eti düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin ve iyice pişirin. Pişen etleri düdüklü tencereden çıkartarak ufak ufak didikleyin, etin piştiği suyu çorba tenceresine alın üzerine bir miktar daha su ekleyerek kaynatın. Su kaynadıktan sonra pirinçlerinizi iyice yıkayın ve kaynayan suyun içine ekleyin pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çorbanın terbiyesi için, 2 yumurta sarısı, yogurt ve unu çukur bir kâsede üzerine bir miktar su ekleyerek çatal veya çırpma teliyle pürüz kalmayacak şekilde çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi ocakta kaynayan çorbanızın içine yavaş yavaş ilave edin ve tekrar kaynayıncaya kadar karıştırın. Önceden didiklediğiniz etleride kaynayan çorbanızın içine ilave edin. Çorbanızı etler ile 3-4 dakika daha kaynatın ve tuzunu ayarlayıp ocaktan alın.

Ufak bir tavanın içinde tereyağını eritin, kırmızı pul biber ekleyerek kızdırın ve hazırladığınız bu sosu çorbanızın içine katın ve müthiş lezzetiyle tandır çorbanız hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }