{ "title": "Süzme Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/suzme-mercimek-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 16:59:34", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Süzme Mercimek Çorbası, Süzme mercimek çorbası oldukça pratik oldukça basit ve bir o kadar da masrafsız olmaktadır. Ramazan aylarında karnı tok tutmak amaçlı hemen hemen her bayanın yaptığı çorba türlerinden biri olmaktadır. Ayrıca süzme mercimek çorbası hemen hemen her yemeğin yanında lezzetiyle eşlik etmektedir. Bu çorba yaşlı genç demeden herkesin damak tadına uyum sağlayabilecek bir tada sahip olmaktadır. Ayrıca 6 aylıktan büyük bebeklere hazırlanabilecek en güzel ana yemeklerden olmaktadır. Bir de grip, nezle ve soğuk algınlığa kış aylarında bire bir ilaç gibi gelmektedir. Bu çorbanın pratik yapılış şekli ise şöyledir:

Süzme mercimek çorbası tarifi malzemeler
Süzme Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk aşama ocağa derin bir tencereyi alın 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Yemeklik olacak şekilde doğranmış olan soğanları içine ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra unu ilave edin ve kavurmaya devam edin. Arı bir yerde doğranmış olan patatesi ve mercimeği de ekleyin. Et suyu, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve mercimekler ile patatesler pişinceye kadar kaynatın. Piştikten sonra tel bir süzgeçten çorbayı ezerek geçirin, üzerine 1 bardak sıcak su ekleyin ve tekrar tencereye koyup bir defa daha kaynatın. Üzerine tereyağını eritin ve pul biberle karıştırın. Daha sonra hazır olan çorbanın üzerini yağlı ve biberli hazırlanmış olan karışım ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
" } ] }