{ "title": "Sütlü Tarhana Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sutlu-tarhana-corbasi-2289.jpg", "date": "20.01.2024 04:51:01", "author": "funda başlama", "article": [ { "article": "Sütlü tarhana çorbası, sütün tarhanaya verdiği lezzet sayesinde tarhana sevmeyen insanları bile tercih edebileceği müthiş bir çorbadır. Tarhana Orta Asya, Balkanlar, Anadolu gibi çok geniş bir coğrafya da farklı yapım şekilleriyle karşımıza çıkar. Her yörenin tarhanası farklı olsa da verdiği lezzet neredeyse aynıdır. Her türlü yiyeceği kurutarak saklamaya çalışan Türkler, yoğurdun saklanması için tarhanayı bulmuşlar. Bunun yanında içerisine eklenen nane, un, kırmızı biber, yeşil biber, soğan, buğday gibi besinler ile oluşan tarhananın zengin içeriği nedeniyle özellikle çocukların gelişme çağlarında büyüme ve gelişimlerine çok büyük kaktı sağlayabilecek faydalı bir besin olması, bu çorbayı daha değerli yapmaktadır. Tarhananın kuru olarak çok uzun süre saklanabilmesi kullanım açısından da çok büyük kolaylıktır.

Sütlü tarhana çorbası malzemeleri
Üzerine
Sütlü Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağını salça ile tencereye alıp kavuruyoruz. Üzerine sütü ve 1,5 bardak suyu ekleyin. Kalan 1 su bardağı suda tarhananızı iyice ezin. Sütlü tarhana çorbasının yapımı çok basit olmakla birlikte, tarhananın topak kalmaması için iyice ezip sonrasında da karıştırmaya özen gösterilmelidir. Kaynayan tenceredeki karışıma güzelce erittiğiniz tarhanayı ekleyerek sürekli karıştırmaya devam ederek ekleyin. Tuz ve arzuya göre karabiberini ekleyin, ocağın altını kısıp, kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Tereyağı ya da zeytinyağını tavada kızdırıp üzerine pul biber ve naneyi ekleyin. Kâseye aldığınız sütlü tarhana çorbasının üzerine bu karışımdan 1 yemek kaşığı ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }