{ "title": "Sütlü Patates Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sutlu-patates-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 12:35:13", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Sütlü Patates Çorbası, Zengin yemek kültürüne sahip ülkemiz de çok çeşitli et yemekleri, tava, fırın yemekleri, sulu veya kuru yemekler ve bol miktarda çorba çeşidi bulunur. Mercimek çorbası, ezogelin çorbası, yoğurt çorbası, yayla çorbası, şehriye çorbası, patates çorbası, tavuk çorbası, kremalı mantar çorbası, arabaşı, çorbası, paça, işkembe çorbası, kremalı sebze çorbası, kabak çorbası gibi yüzlerce çorba çeşidi bulunmakta. Çorbalar yemeklerin kurtarıcı aperatif olduğu gibi tek başına da doyurucu ve çok besleyici özelliğe de sahiptir. Çorba, kremalı, terbiyeli, bol baharatlı, sirkeli, bol sarımsaklı ve sütlü yapılarak lezzetlerine değer katılır. Bebeklerin ek gıdaya geçişlerinde çorba çeşitleri kullanılır, 4. Aydan itibaren bazı çorbaların tüketilmesine izin verilerek bu çorba çeşitleri bebek büyüdükçe artmaya devam eder. Yani çorba içerisinde çok malzeme bulundurduğu için çok faydalı ve doyurucu özelliği ile tüm yaş guruplarının tercihinin başındadır. Yöresel çorbalarımızın çeşitlerinden faydalandığımız gibi yabancı kültürlerin bazı çorba çeşitleri de ülkemizde yapılarak, yöresel hale getirilmeye başlamıştır, fakat ülkemiz insanları damak tatları sayesinde bu çorbaları baharat, sarımsak ve terbiyeleme yöntemi ile çok daha lezzetli hale getirmişlerdir. Çorbalara çok yakışan süt ile yapılan bir çorba tarifini sizlerle paylaşalım.