{ "title": "Sütlü Ispanak Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sutlu-ispanak-corbasi-3755.jpg", "date": "19.01.2024 04:31:32", "author": "nilüfer berk", "article": [ { "article": "Sütlü ıspanak çorbası, çok basit bir hazırlama yöntemine ve dört mevsim kolaylıkla bulunabilecek malzemeler sahiptir. Üstelik tam bir vitamin deposu olan bu çorba sofraların vazgeçilmezi olmaya adaydır.

Sütlü ıspanak çorbası için gerekli malzemeler
Sütlü ıspanak çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle ıspanaklar bol suda bekletilerek kumlarından ve tarım ilaçlarından arındırılır. Ardından akan suda güzelce yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Soğanlar küçük küpler halinde doğranarak derin bir tencereye konan ve ısıtılan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice süzülmüş olan ıspanaklar elle iri parçalara ayrılarak tencereye eklenir. Yeşil yaprakların rengi biraz soluncaya kadar, soğanlarla birlikte çevrilir. Sonra un eklenerek biraz daha karıştırılır. Süt, tuz, karabiber ve suda tencereye eklenerek, unların topak olmaması için bir çırpıcı yardımı ile kaynayana kadar karıştırılır. Eğer daha hızlı bir pişirme isteniyorsa önceden hazırlanacak olan beşamel sosa, bir bardak kaynar su eklenerek ıspanaklara eklenebilir. Kaynayan çorbanın altı kısılır ve ıspanaklar iyice yumuşayana dek pişirilir. Pişen çorbanın altı iyice kısılarak, ayrı bir kâsede çırpılmış olan yumurta sarısı ve limon suyu eklenerek çorba iyice karıştırılır. Ocağın altı kapatılır ve ılınan çorba blenderden geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Servis esnasında, tereyağı ısıtılarak, pul biber eklenir ve köpürene kadar ateşte tutulur. Kızdırılmış yağ, servis kaselerine alınan çorbaların üzerine birer kaşık gezdirilir. En üste de bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek servis edilir.

Sütlü ıspanak çorbası, içindeki ıspanak, süt ve kaşar peyniri rendesi ile çok besleyici bir çorbadır. Üstelik ıspanak yemeyen çocuklara, ıspanağı sevdirecek bir lezzete sahiptir. Bu sebepten sık pişirilip, tüketilecek bir çorba seçeneğidir.

Afiyet Olsun.
" } ] }