{
"title": "Sıkıcık Çorbası",
"image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sikicik-corbasi.jpg",
"date": "21.01.2024 00:29:35",
"author": "Ceren Engin",
"article": [
{
"article": "Sıkıcık çorbası, tuhaf ama manidar adından da çıkarabileceğimiz üzere birtakım malzemelerin bir araya getirilip sıkılmasıyla hazırlayabileceğiniz bir çeşit iri parçalı çorba türüdür. Bu yüzden çorbayı homojen sevenlerin damak tadına pek de hitap etmeyecek, Kütahya'nın yöresel bir yemeği diyebiliriz. Nasıl yapılır kısmına gelmeden önce değinmek istediğim bir nokta var ki bu çorbanın güzel bir hikayesi var. Şöyle ki; Düşük bütçeli bir ailenin oğlu askerden geldiğinde annesi aynı yemeği farklı bir yemek gibi lanse edebilmek için oğlu her soruşunda çorbaya farklı bir isim bulmuş. İlk gün Bali Guli Köftesi, sonraki gün Ense Patlatan Damak Şaklatan, ardından Deve Dolması, daha sonra Sıkıcık, en sonunda da Garip Çorbası demiş. Garip çorbasından kasıt da anladığınız gibi gariban, fakir çorbasıdır. Bu açıdan da özellikle üniversite öğrencilerine birebir olduğunu söyleyebiliriz. Dediğimize göre, nasıl yapacağımız kısmına geçebiliriz.
Öncelikle neyi nerede kullanacağımızı netleştirmek adına malzemeleri farklı başlıklar altında toplamayı uygun buldum.