{ "title": "Şehriyeli Un Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sehriyeli-un-corbasi-8736.jpg", "date": "20.01.2024 00:11:44", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Şehriyeli un çorbası, içinizi ısıtacak oldukça lezzetli bir çorbadır. Oldukça besleyici, kolay yapılan bu çorbayı sizde beğeneceksiniz. Çorbanın içinde tel şehriye kullanmanızı tavsiye ederiz. Hem daha çabuk pişer hem de çorbanızın kıvamını daha kolay yakalarsınız. Tel şehriye arpa şehriyeye göre daha kısa sürede pişer. Un çorbası bildiğiniz gibi pişirdikçe koyulaşabilir. Böyle daha pratik şekilde yapılabilir. İçinizi ısıtacak şehriyeli un çorbasını hep birlikte pişirmeye başlayalım. Kolay gelsin.

Şehriyeli un çorbası için gereken malzemeler
Şehriyeli un çorbası nasıl yapılır?

Çorba tenceresinin içinde tereyağını eriterek, sıvı yağı da ilave edin. İçine unu koyarak kavurmaya başlayın. Bir yandan da sürekli karıştırmalısınız. Unun kokusu çıkınca içine domates salçasını da ilave edin. Biraz daha kavurarak tencereye sıcak suyu ilave edebilirsiniz. Çorbanın kıvamını ayarlamak için suyu azar azar koyun. Çorba bu aşamada mutlaka pütürlü olacaktır. Bunu el blendere yardımıyla kolaylıkla giderebilirsiniz. Kıvamı tam istediğiniz gibi olur. Çorbaya bulyonu, tuzu ilave edin. İsteyenler evden tavuk suyu, et suyu da koyabilir. Bu durumda bulyon kullanmayın. Şehriyeli un çorbası kaynadığında içine tel şehriyeleri de atın. Arada karıştırarak orta ateşte çorbayı pişirin. Şehriyeli un çorbası pişince ocağın altını kapatın. Bir sos tavası içinde bir yemek kaşığı tereyağını eriterek, kırmızı pul biber ve naneyi içinde kızdırın. Bunu kaselere aldığınız çorbanın üstüne gezdirin. Şehriyeli un çorbası sıcak olarak servis edilmelidir. Beğeneceğinizi düşündüğümüz bu çorbayı denemenizi öneririz.

Afiyet olsun.
" } ] }